Δωρεά εξοπλισμού για τις ανάγκες των δημόσιων ελληνόγλωσσων σχολείων στους Δήμους Φοινικαίων και Δρόπολης

Κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα και του Ελληνικού Γενικού Προξενείου στο Αργυρόκαστρο, η ιδιοκτήτρια της εταιρείας Amita Partner Balkanik, με έδρα το Λιμπόχοβο – Περιφέρεια Αργυροκάστρου και επιχειρηματίας, κα Βαλεντίνα Μπερούκα προέβη στη δωρεά 5 καινούριων φορητών υπολογιστών και 5 προβολέων για τις ανάγκες εκπαίδευσης των δημόσιων ελληνόγλωσσων σχολείων στους Δήμους Φοινικαίων και Δρόπολης.

Ο εξοπλισμός αυτός είναι απαραίτητος, προκειμένου διοργανωθούν νέες δράσεις διαδικτυακής εκπαίδευσης για τους μαθητές που φοιτούν στα εν λόγω σχολεία.
Τον εξοπλισμό παρέλαβε από την έδρα της εταιρείας, την Παρασκευή 12.10.2021, ο Διευθυντής του Γραφείου Προπανεπιστημιακής Παιδείας Φοινίκης-Δρόπολης κ. Ζήσος Λούτσης, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Δημήτρη Σαχαρίδη.

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο ευχαριστούν την κα Μπερούκα και την εταιρεία Amita Partner Balkanik για την ευγενική τους προσφορά που έχει ως στόχο την στήριξη των δημόσιων σχολείων στη Φοινίκη και στη Δρόπολη.

O Διευθυντής του Γραφείου Προπανεπιστημιακής Παιδείας Φοινίκης-Δρόπολης, Ζήσος Λούτσης, δήλωσε, «Παρέλαβα, παρουσία και του Γενικού Προξένου  Αργυροκάστρου κυρίου Δημήτρη Σαχαρίδη, 5 φορητούς υπολογιστές και 5 προβολείς από την συνιδιοκτήτρια της εταιρίας παραγωγής χυμών Αμίτα "Partner Ballkanik" κυρία Βαλεντίνα Μπερούκα, τα οποία θα αξιοποιηθούν από τα πέντε δημόσια σχολεία Φοινίκης και Δερόπολης για τον εκσυγχρονισμό της διδασκαλίας και τη διαδικτυακή ενίσχυση στα πλαίσια της αναμενόμενης συνεργασίας σε διάφορα διεκπαιδευτικά προγράμματα. 
Εκ μέρους των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων ευχαριστούμε τους συνιδιοκτήτες της εταιρίας "Partner Ballkanik" για τη γενναιόδωρη αυτή προσφορά τους στα σχολεία  μας, καθώς και την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα που μαζί με το Γενικό Προξενείο Αργυροκάστρου μεριμνούν ασταμάτητα για τη βελτίωση των συνθηκών στα δημόσια σχολικά ιδρύματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία».

Σχόλια