Οι 7 συμφωνίες που θα υπογράψει ο Ερντογάν στα Τίρανα

Ξεκαθαρίστηκαν οι 7 συμφωνίες που αναμένεται να υπογράψει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα κατά την επίσκεψή του στα Τίρανα. Οι συμφωνίες συνίστανται στον τομέα των νόμων, της Νεολαίας και του Αθλητισμού, του Υπουργείου Εξωτερικών ακόμη και των έκτακτων περιστατικών.
Υπενθυμίζουμε ότι η επίσκεψη Ερντογάν εντάσσεται στα εγκαίνια σπιτιών που χτίστηκαν στο Λατσι μετά τον σεισμό της 26ης Νοεμβρίου 2019, που χρηματοδοτήθηκαν από την τουρκική κυβέρνηση. Ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται να εκφωνήσει χαιρετισμό στην πρώτη σύνοδο ολομέλειας του αλβανικού κοινοβουλίου για το 2022.

1. Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του πρακτορείου Anadolu και του Αλβανικού Τηλεγραφικού Πρακτορείου.
2. Μνημόνιο Συνεννόησης για τη συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης επιβολής του νόμου μεταξύ της κυβέρνησης της Τουρκίας και της Αλβανίας.
3. Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Διεύθυνσης Κρατικών Αρχείων της Τουρκίας και της Γενικής Διεύθυνσης Αρχείων.
4. Μνημόνιο Κατανόησης για Συνεργασία στον Τομέα της Νεολαίας και του Αθλητισμού μεταξύ των Υπουργείων Τουρκίας και Αλβανίας.
5. Μνημόνιο Συνεννόησης μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών Τουρκίας και Αλβανίας για συνεργασία στον τομέα του πρωτοκόλλου.
6. Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Κρατικής Διεύθυνσης Όπερας Μπαλέτου και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας και του Αλβανικού Συνόλου Όπερας και Μπαλέτου και Φολκλόρ.
7. Μνημόνιο Συνεννόησης στον τομέα της Διαχείρισης Καταστροφών μεταξύ της Διεύθυνσης Εκτάκτων Καταστάσεων και του Υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια