Δρόπολη: Ολοκληρώθηκαν οι Οφθαλμολογικές εξετάσεις για τους μαθητές των σχολείων

Μία από τις πιο σημαντικές δράσεις του Συλλόγου «Εστία Δερόπολης», για τα παιδιά, ολοκληρώθηκε επιτυχώς τον Δεκέμβριο.
Πρώτη φορά στο Δήμο Δερόπολης πραγματοποιούνται οφθαλμολογικές εξετάσεις στους μαθητές των Σχολείων Δερβιτσάνης και Βουλιαρατίου, προσφορά του Συλλόγου «Εστία Δερόπολης».

Συγκεκριμένα, στα Memoptika στο Αργυρόκαστρο από την, Χαριτίνη Ίλα Μέμου, Οπτικό-Οπτομέτρη, Πτυχιούχο Αθηνών, εξετάσθηκαν 109 μαθητές (Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου), 64 μαθητές από το Σχολείο Δερβιτσάνης και 45 από το Σχολείο Βουλιαρατίου, ενώ από τις μετρήσεις διαπιστώθηκαν 59 παιδιά με διάφορα προβλήματα όρασης.

Οι συνταγές της κυρίας Μέμου για 59 μαθητές έχουν σταλεί στον κύριο Κλεάνθη Γιώργου στην Κύπρο, ο οποίος θα αποστείλει τα γυαλιά το επόμενο διάστημα για να δοθούν στους μαθητές.
Πολύ σημαντικό αυτής της δράσης ήταν το γεγονός πως διαπιστώθηκαν παιδιά να έχουν πρόβλημα όρασης χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς τους.

Ο Σύλλογος «Εστία Δερόπολης» ευχαριστεί θερμά την κυρία Μέμου, τις διευθύντριες των Σχολείων, κυρίες Λίτση και Κουτσού, τα παιδιά και τους γονείς για την άριστη συνεργασία.
Ειδικές ευχαριστίες στον κύριο Κλεάνθη Γιώργου και το EyeSpotCyprus (οπτικός οίκος) για αυτή την τόσο ξεχωριστή προσφορά για τα παιδιά της Δρόπολης.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια