Εισαγγελική έρευνα για τον επικεφαλής της Αλβανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

Έρευνα για τον επικεφαλής της Αλβανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΑΠΟ), Αρμάντ Ντούκα, ξεκίνησε η Εισαγγελία των Τιράνων.
Η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνες μετά από παραπομπή της αστυνομίας, για τα κακουργηματικά αδικήματα «Κατάχρηση καθήκοντος» και «Κλοπή κατά κατάχρηση καθήκοντος».

Προχθές, ο Δήμος Τιράνων ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει εθνική και διεθνή έρευνα για τη «διαφθορά και τις 20ετείς παραβιάσεις» του Ντούκα ως επικεφαλής του ΑΠΟ.
Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον δήμο, φάκελος με στοιχεία και κατηγορίες εναντίον του Ντούκα, θα υποβληθεί στο FBI, DEA, NCA, Scotland Yard, SPAK, δικαστήριο Τιράνων, Οικονομικό Έγκλημα, Υπηρεσία Ξέπλυμα Χρήματος, AMA, Φορολογική Έρευνα, AKU, καθώς και η αμερικανική και βρετανική πρεσβεία στα Τίρανα.

Ο φάκελος του κατηγορητηρίου περιλαμβάνει: υποθέσεις πωλήσεων αγώνων και σχετικά στοιχήματα. Έρευνα για ξέπλυμα χρήματος σε ξένες οντότητες στη Βρετανία, έξοδα για πολυτελή αυτοκίνητα και περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Ντούκα.
Η έρευνα περιλαμβάνει επίσης δικαιώματα εκπομπής, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και παράνομες συμβάσεις μάρκετινγκ στο ποδόσφαιρο, από τις εταιρείες που ανήκουν στον Ντούκα: AIBA, SuperSport, EcoMarket, GoTech, Kantina Duka. Τα στοιχεία αυτά αναμένεται να υποβληθούν για φοροδιαφυγή στις αλβανικές υπηρεσίες Ξέπλυμα Χρήματος, Οικονομικού Εγκλήματος και Φορολογικής Έρευνας.

Παράλληλα, θα διερευνηθούν οι παραβάσεις του Ντούκα στις καταχρήσεις με τα Ταμεία Αλληλεγγύης που παρείχαν η FIFA και η UEFA, οι οποίες δεν πήγαν στις ενώσεις των παιδιών.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια