Το γραφείο παιδείας Φοινίκης-Δρόπολης επισκέφθηκε η πρέσβης της Ελλάδος

Την Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου, η πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα, Σοφία Φιλιππίδου, συνοδευόμενη από το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κύριο Δημήτριο Σαχαρίδη και τους συνεργάτες της. επισκέφθηκε το γραφείο παιδείας Φοινίκης-Δρόπολης.

Ο διευθυντής του γραφείου, Ζήσος Λόυτσης, ενημέρωσε την κυρία πρέσβη για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια σχολεία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και τις ανάγκες που έχουν σε υποδομή, ενώ, υπογράμμισε τις προσπάθειες που καταβάλλει το γραφείο για την αναβάθμιση της ελληνικής εκπαίδευσης προωθώντας προς επικαιροποίηση και επικύρωση σχετικές νομικές ρυθμίσεις που εκκρεμούν λόγω της ανολοκλήρωτης διαδικασίας κανονιστικών διατάξεων μετά την έκδοση των νόμων 69/2012 «Περί Προπανεπιστημιακής Παιδείας» και 96/2017 «Περί της προστασίας των Εθνικών Μειονοτήτων στην Αλβανική Δημοκρατία. 
Ο κύριος Λούτσης ευχαρίστησε την κυρία Φιλιππίδου και τον κύριο Σαχαρίδη για τη βοήθεια που προσέφερε τόσο για τη θέρμανση  στα σχολεία όσο και την  παροχή δωρεάν ηλεκτρονικών υπολογιστών και διαδραστικών πινάκων και για όλες τις διευκολύνσεις που παρέχει προκειμένου τα σχολεία να αποκτήσουν σύγχρονη υποδομή και περιεχόμενο.

Από την πλευρά της η κυρία Φιλιππίδου, αξιολογώντας θετικά τις προσπάθειες του γραφείου-το οποίο πλέον έχει επανδρωθεί επαρκώς με κατάλληλο προσωπικό- τόνισε ότι εκ μέρους της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα και το προξενείου Αργυροκάστρου δε θα σταματήσει η υποστήριξη και η βοήθεια. Πρότεινε συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, που μπορεί να διεξαχθούν σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς φορείς στην Ελλάδα, τα οποία θα συντείνουν όχι μόνο στον εμπλουτισμό των μαθητών με σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες, αλλά και στη δημιουργία ευχάριστου και δημιουργικού περιβάλλοντος στα σχολεία.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια