Αλβανία: Στον συνασπισμό του Μπερίσα εντάσσεται και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα

Ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (PDK), Ναρντ Ντόκα, δήλωσε ότι ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος στη Σκόδρα δεν έχει εκλογικό βάρος.
Αν και το ΔΚ δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τον επίσημο υποψήφιό του για το δήμο, ο Ντόκα υποστήριξε ότι ο Bardh Spahia, ο υποψήφιος που κέρδισε στις προκριματικές εκλογές, θα σαρώσει τις ψήφους και στις ενδιάμεσες εκλογές.

Ο πρόεδρος του PDK επιβεβαίωσε επίσης ότι εντάσσεται στον συνασπισμό του Σαλί Μπερίσα.
Η προσωρινή Επιτροπή Επανίδρυσης του ΔΚ επέλεξε τον Spahia για τις προκριματικές εκλογές στη Σκόδρα, ενώ, θα υποστηριχθεί και από τα άλλα κόμματα που θα ενταχθούν στον συνασπισμό.
Σύμφωνα με τον Ντόκα, οι προκριματικές εκλογές χρησίμευσαν για να «αδυνατίσουν» τον ρόλο του αρχηγού και να δώσουν μεγαλύτερη βαρύτητα σε αυτό που πραγματικά θέλουν τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο συνασπισμός LSI - Μπερίσα αποκαλύπτει νέο λογότυπο
Αυτή την Τρίτη, ο συνασπισμός SMI-Berisha δημοσίευσε το νέο τους λογότυπο και πανό που θα χρησιμοποιηθούν κατά την προεκλογική εκστρατεία πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Μαρτίου.
Τη Δευτέρα, ο πρώην ηγέτης του ΔΚ Σαλί Μπερίσα επιβεβαίωσε επίσημα ότι θα συμμετάσχει σε συνασπισμό με τον LSI, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ενταχθούν και άλλα μικρότερα κόμματα.

Το ΔΚ επικρίνει τον συνασπισμό του Μπερίσα: σύμβολο της διαφθοράς και της παλιάς πολιτικής
Ο συνασπισμός του Μπερίσα με τον Μέτα και τον Ντόκα συμβολίζει τη διαφθορά, την παλιά πολιτική και τις ψεύτικες ειδήσεις, δήλωσε η ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος μέσω πρόσφατης δήλωσης που δημοσιεύθηκε αμέσως μετά την επιβεβαίωση της είδησης του συνασπισμού του Μπερίσα με το LSI.
Σε αυτή τη δήλωση, το Δημοκρατικό Κόμμα επιτέθηκε ανοιχτά στον υποψήφιο δήμαρχο του συνασπισμού στη Ντίμπρα, Premtim Kryemadhi. Σύμφωνα με το ΔΚ, ο Kryemadhi είναι ο σύζυγος ενός από τους εισαγγελείς που ερεύνησαν την περιβόητη υπόθεση 184 – η οποία περιελάμβανε τις καταγγελίες του ΔΚ για νοθεία ψηφοφορίας στη Ντίμπρα.

Νωρίτερα σήμερα, το Σοσιαλιστικό Κίνημα για Ενσωμάτωση (LSI) υπέβαλε το αίτημά του να συμμετάσχει σε συνασπισμό με τον Μπερίσα στις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές στις 6 Μαρτίου.
Η συμφωνία που υπέγραψαν ο Σαλί Μπερίσα και η Μόνικα Κριεμάδη, δηλώνει ξεκάθαρα ότι η «Επιτροπή Επανίδρυσης» του Μπερίσα θα είναι ο πολιτικός ηγέτης του συνασπισμού που ονομάζεται «Σπίτι της Ελευθερίας».
Την Κυριακή, η «Επιτροπή Επανίδρυσης» πραγματοποίησε τις προκριματικές εκλογές για να εκλέξει τους υποψηφίους που θα είναι υποψήφιοι στις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Μαρτίου.

11 κόμματα ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές
Αίτηση συμμετοχής στις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Μαρτίου στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (ΚΕΕ) υπέβαλαν 11 κόμματα.
Ο μόνος επιβεβαιωμένος συνασπισμός μέχρι στιγμής είναι αυτός μεταξύ του LSI, πολλών άλλων μικρότερων κομμάτων και της παράταξης ΔΚ του Μπερίσα.
Η 31η Ιανουαρίου είναι η τελευταία προθεσμία εγγραφής των κομμάτων στις ενδιάμεσες τοπικές εκλογές.
Στις τοπικές ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Μαρτίου, οι πολίτες θα ψηφίσουν για να εκλέξουν τους νέους δημάρχους 6 δήμων, και συγκεκριμένα στο Δυρράχιο, τη Σκόδρα, Ντίμπρα, Βόρε, το Ρογκόζινα και Λούσνια.

Τα ακόλουθα κόμματα υπέβαλαν την αίτησή τους στο CEC:
Partia Socialiste
Partia Demokratike
Levizja Socialiste per Integrim
Levizja e Re
Fryma e re Demokratike
Partia Kristian Demokrate
Partia Demokristiane
Partia e Reformave Demokratike
Partia Bashkimi Demokrat
Partia Balli Kombetar Demokrat
Partia Levizja e Legalitetit

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια