Πολιτικά Μερεμέτια

Το κείμενο δημοσιεύεται μήπως και κάποιος χριστιανός μου εξηγήσει το τι σόι ισονομία είναι αυτή στην πατρίδα μας την Ελλάδα όταν δυο πολίτες της ενώ εργάστηκαν τον ίδιο συντάξιμο χρόνο και πλήρωσαν τις ίδιες εισφορές ο ένας συνταξιοδοτείτε κανονικά και ο άλλος θα πρέπει να αποδείξει στον κάθε υπάλληλο του Ε.Φ.Κ.Α. ότι δεν είναι εξωγήινος.
Εδώ μιλάμε καθαρά για μεροληπτική και άδικη αντιμετώπισή των Ελλήνων Βόρειο Ηπειρωτών. Πόσο δύσκολο είναι για τους κοντόφθαλμους πολιτικούς μας να καταλάβουν και να θυμηθούν ότι για τους Έλληνες Βόρειο Ηπειρώτες συμπολίτες τους το ελληνικό κράτος δεν είχε ξοδέψει ούτε μια δραχμή (για την υγεία τους, την παιδεία τους και την εθνική τους συνείδηση) μέχρι την ημέρα που οι ίδιοι έριξαν τα συρματοπλέγματα το 1991 και ήρθαν στην πατρίδα τους την Ελλάδα έτοιμοι και προικισμένοι εργαζόμενοι που συνέβαλαν πάρα πολύ στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας από την οποία καρπώθηκαν και οι ίδιοι οι Βόρειο Ηπειρώτες βεβαίως.

Οι δυο προηγούμενοι υπουργοί εργασίας ( Βρούτσης Γ και Κατρούγκαλος Γ και πάλι Βρούτσης Γ) έδειξαν με το παραπάνω την εμπάθειά τους προς τους Έλληνες Βόρειο Ηπειρώτες. Ο νυν υπουργός προσπαθεί να κάνει τις μαγικές αριθμητικές αλχημείες του, μόνο που το αποτέλεσμα είναι το ίδιο για τους Έλληνες Βόρειο Ηπειρώτες για τους όποιους είναι και οικονομικό το θέμα άλλα πάνω από όλα είναι θέμα αξιοπρέπειας και αποκατάστασής τους ως ισότιμοι Έλληνες πολίτες και όχι δεύτερης κατηγορίας πολίτες.
Είναι υποχρέωσή των σημερινών πολιτικών μας να εξαιρέσουν από οποιονδήποτε νόμο τους Έλληνες Βόρειο Ηπειρώτες και τους Έλληνες Ποντίους ακόμη και αν στοιχίσει κάτι παραπάνω στον προϋπολογισμό και να εφαρμόσουν την απόλυτή ισότητα με τους Ελλαδίτες Έλληνες πολίτες γιατί οι Ελλαδίτες μας χρωστάνε και δεν τους χρωστάμε μιας και εμείς είμασταν αυτοί που κρατήσαμε ψηλά την ελληνική σημαία και την ελληνική συνείδησή μας έκτος συνόρων και κάτω από αντίξοες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες.

Οτιδήποτε άλλο εφαρμόσουν θα είναι απλώς πολιτικά μερεμέτια και αποφυγή ανάληψης εκ μέρος τους την ηθική και συνταγματική αυτή υποχρέωσή τους.
Ίσως το θέμα αυτό θα έπρεπε να το εξετάσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός γιατί Αυτός υποσχέθηκε στους Έλληνες Βόρειο Ηπειρώτες ότι θα λύσει οριστικά και χωρίς προ απαιτούμενα το θέμα αυτό καταργώντας κάθε διάκριση εις βάρος των Ελλήνων Βόρειο Ηπειρωτών.

Ιδού η ιστορική του ευκαιρία να αποδείξει ότι η εθνική πολιτική είναι πάνω από την λογιστική. Για να δούμε αν υπάρχει κάποια διαφορά ως προς την αντιμετώπιση των Ελλήνων Βόρειο Ηπειρωτών μεταξύ της «εθνομιδενιστικής» αριστεράς και της δήθεν πατριωτικής δεξιάς για να έχομε και εμείς οι Βόρειο Ηπειρώτες ένα επιπλέον κριτήριο επιλογής όταν πάμε στις κάλπες μην ξεχνώντας το ποιος και τι έπραξε εις βάρος ή υπέρ της αξιοπρέπειας των Ελλήνων Βόρειο Ηπειρωτών.

Έγραψε ο Αιακίδης Α.
Αγναντεύοντας - Apenadi.Blogspot.com

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια