Εκκένωση Μαριούπολης με πλοία; Το σκέφτηκαν άλλοι και το υλοποίησαν


Την Πέμπτη 10 Μαρτίου, στις βραδινές ειδήσεις του OPEN tv με την κ. Πόπη Τσαπανίδου και τον Γιάννη Παπαδόπουλο, δήλωσα ότι θα έπρεπε η Ελληνική Κυβέρνηση να αναλάβει έγκαιρα πρωτοβουλία, και να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει πλοία για την εκκένωση της Μαριούπολης από τους ομογενείς και άλλους πολίτες της, που θα ήθελαν να φύγουν από την πολιορκούμενη πόλη.

Και αυτό γιατί δεν είχε επιτευχθεί εκεχειρία, ώστε να δημιουργηθούν ασφαλείς διάδρομοι μετακίνησης τους, αφού θα έπρεπε να διασχίσουν σχεδόν ολόκληρη την Ουκρανία για να μπορέσουν οι άμαχοι να απομακρυνθούν.
Ούτε επίσης η προσφορά των Ρώσων να μετακινηθούν προς την Ρωσία ήταν μία αποδεκτή επιλογή για τους άμαχους. 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΘΗΚΑ ΜΟΝΟ ΕΓΩ
Η καλή δημοσιογράφος κα Τσαπανίδου με ρώτησε εύλογα τότε :
«Μα μόνο εσείς το σκεφθήκατε να στείλουμε πλοία, πως δεν το σκέφθηκαν άλλοι;»

Ναι, τώρα μπορώ να απαντήσω με βεβαιότητα κα Τσαπανίδου.
Ναι το σκέφθηκαν και οι Τούρκοι και το υλοποίησαν αντί για μας, όπως αποκάλυψε με δηλώσεις του ο ίδιος ο Ζελένσκυ, ότι δηλαδή τουρκικά πλοία βοηθούν στην απομάκρυνση πολιτών και τραυματιών από τη Μαριούπολη. (παραχώρησε συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα Haberturk, υμνώντας τον Ερντογάν).

Ο Ζελένσκι αποκάλυψε συγκεκριμένα μόλις πριν 5 μέρες :
«........υπάρχουν πολλοί ηγέτες στον κόσμο που προσπαθούν να μεσολαβήσουν. Η Τουρκία και ο ηγέτης της είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους. Παίζει το ρόλο του ενδιάμεσου με πολλούς τρόπους. Βλέπουμε ότι η Τουρκία μας βοηθά.
Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε για την απομάκρυνση τραυματιών στην πόλη Μαριούπολη. Η Τουρκία παίζει σημαντικό ρόλο. Για την εκκένωση χρησιμοποιούνται τουρκικά πλοία. Δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες καθώς οι ζωντανές επιχειρήσεις συνεχίζονται αυτή τη στιγμή»

Δυστυχώς δεν προκάμαμε εμείς!!!

* Ο Στέλιος Φενέκος είναι Πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών και Υποναύαρχος ε.α

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια