Δεκάδες οπαδούς της Ρόμα απέλασε η αλβανική αστυνομία

Δεκάδες οπαδοί απελάθηκαν πίσω στην Ιταλία μετά από βίαιες συγκρούσεις στα Τίρανα ενόψει του αποψινού τελικού του Europa Conference League την Τετάρτη 25/5, δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας της Αλβανίας.
Η ιταλική Ρόμα θα αντιμετωπίσει την ολλανδική ομάδα Φέγενορντ  σε γήπεδο των Τιράνων χωρητικότητας 20.000 ατόμων.

Την Τετάρτη 25/5, ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε: «Οι Ιταλοί και Ολλανδοί οπαδοί να συμπεριφέρονται και να ενεργούν ως Ευρωπαίοι πολίτες, να σέβονται τους νόμους της χώρας και να μην συγκρούονται με την αστυνομία, διαφορετικά οι νόμοι θα εφαρμόζονται αυστηρά».
Ο Ντερβίσι είπε ότι 48 Ιταλοί οπαδοί και 12 Ολλανδοί υποστηρικτές έχουν συλληφθεί, προσθέτοντας ότι όποιος συλληφθεί μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και επτά ετών. Είπε ότι 80 οπαδοί απελάθηκαν πίσω στην Ιταλία.

Ο αξιωματούχος της αστυνομίας κάλεσε επίσης τις επιχειρήσεις να αποφεύγουν να προσφέρουν γυάλινα μπουκάλια στους πελάτες και προειδοποίησε τους κατοίκους των Τιράνων να αποφεύγουν «τις προκλήσεις από άτομα ή ομάδες οπαδών που μπορεί να είναι υπό την επίδραση αλκοόλ».
«Είμαστε αποφασισμένοι να εγγυηθούμε την τάξη και την ασφάλεια, να αποτρέψουμε την καταστροφή περιουσίας και την κανονική διεξαγωγή της αθλητικής δραστηριότητας», είπε ο Dervisi.

Δείτε ακόμη:

Σχόλια