Αλβανία: Αργία η ημέρα διεξαγωγής του Europa Conference League

Η αλβανική κυβέρνηση κήρυξε την Τετάρτη 25 Μαΐου αργία καθώς η πρωτεύουσα των Τιράνων θα φιλοξενήσει τον τελικό του Europa Conference League στο στάδιο της Air Albania.
Όχι μόνο η ημέρα θα είναι εθνική αργία με κλειστά σχολεία και δημόσια ιδρύματα, αλλά μεγαλύτερο μέρος της πόλης δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των αυτοκινήτων.

Στον τελικό θα βρεθούν αντιμέτωπες η Ρόμα και η Φέγενορντ, με τα εισιτήρια για τη διοργάνωση να αλλάζουν χέρια για χιλιάδες ευρώ.
Ο υπουργός Εσωτερικών Bledi Cuci είπε ότι θα «διοργανώσουν με τον πιο υποδειγματικό τρόπο ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβεί στην Αλβανία», προσθέτοντας ότι «λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για να κάνουμε την ημέρα εορταστική για όλους, όχι μόνο για τους Ιταλούς και Ολλανδούς οπαδούς».

Η Αλβανία επιλέχθηκε να φιλοξενήσει τη διοργάνωση το 2020, μόλις 12 μήνες μετά το άνοιγμα του σταδίου 20.000 θέσεων.
Η εκδήλωση οδήγησε επίσης σε άνοδο των τιμών των ξενοδοχείων στην πρωτεύουσα, με ορισμένα δωμάτια να πηγαίνουν στην Booking.com με τιμή μεταξύ 2000 και 3000 ευρώ. Αυτό προκάλεσε οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς οι πολίτες σημείωσαν ότι μέρες πριν και μετά τον αγώνα, οι τιμές μειώθηκαν μεταξύ 40 και 150 ευρώ.

Δείτε ακόμη:

Σχόλια