Με εποπτεία της UEFA οι εκλογές της Αλβανικής Ομοσπονδίας

Η UEFA στέλνει αντιπροσωπεία στην Αλβανία για να παρακολουθήσει την εκλογική διαδικασία της αλβανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας πριν οι σύλλογοι ψηφίσουν για νέο πρόεδρο τον επόμενο μήνα.
Η UEFA δήλωσε ότι η "αποστολή εποπτείας" ήταν το αποτέλεσμα των συνομιλιών μεταξύ του προέδρου της Αλεξάντερ Τσέφεριν, του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα και του προέδρου της Ομοσπονδίας Αρμάντο Ντούκα (φωτο). Η τριμελής αντιπροσωπεία θα ταξιδέψει στα Τίρανα στις 14-16 Φεβρουαρίου ενόψει των εκλογών στις 2 Μαρτίου.

Ο Ντούκα, που βρίσκεται στην καρέκλα του από το 2002, επιδιώκει μια έκτη τετραετή θητεία παρά τις συνεχείς καταγγελίες για διαφθορά και ο Τσέφεριν αναφέρθηκε πρόσφατα λέγοντας ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει «καμία κυβερνητική παρέμβαση, ότι το ποδόσφαιρο θα αποφασίζει για το ποδόσφαιρο και αυτό είναι που θέλουμε».
Το φόντο της επίσκεψης είναι ότι η UEFA διοργανώνει στα Τίρανα στις 25 Μαΐου τον εναρκτήριο τελικό του τριτοβάθμιου Europa Conference League.

Ο Ντούκα έχει εμπλακεί σε μια δημόσια σύγκρουση με τον δήμαρχο των Τιράνων Έριον Βέλιαϊ, ο οποίος έχει κατηγορήσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδίας για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος. Κατηγορείται επίσης ότι άλλαξε το σύστημα ψηφοφορίας για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του.
Τον περασμένο μήνα, μια έκρηξη συγκλόνισε το σπίτι του Ντούκα στη δυτική λιμενική πόλη του Δυρραχίου. Η επίθεση καταδικάστηκε από τον Αλβανό πρόεδρο Ιλίρ Μέτα..

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια