Επεισόδια οπαδών των Ρόμα και Φέγενορντ στα Τίρανα

Ενόψει του Τελικού της Conference League της Τετάρτης στα Τίρανα μεταξύ της ολλανδικής ομάδας Φέγενορντ και της ιταλικής ομάδας Ρόμα, έχουν καταγραφεί πολυάριθμοι καβγάδες και επεισόδια, συμπεριλαμβανομένων αρκετών τραυματιών αστυνομικών.
Πάνω από 100.000 οπαδοί αναμένεται να βρεθούν στα Τίρανα τις επόμενες ημέρες, παρόλο που το γήπεδο όπου διεξάγεται ο αγώνας φιλοξενεί μόλις 20.000. Οι δρόμοι του κέντρου της πόλης θα είναι κυρίως κλειστοί και η Τετάρτη 25 Μαΐου έχει κηρυχθεί αργία.

Μια σειρά από επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης, που αποδίδονται κυρίως σε Ολλανδούς οπαδούς. Ένα παράδειγμα ήταν δεκάδες οπαδοί που συγκρούστηκαν με την αστυνομία και τσακώθηκαν, με αποτέλεσμα την αυξημένη αστυνομική παρουσία για να τους διαλύσει. Οι οπαδοί της Φέγενορντ χτύπησαν αστυνομικούς με γυάλινα μπουκάλια, ξύλα και πέτρες.

Σε ένα άλλο μπαρ, ένας οπαδός της Φέγενορντ χτύπησε έναν Αλβανό πελάτη και η λογομαχία μετατράπηκε σε καρέκλες που πετούσαν.
Ένα άλλο περιστατικό με οπαδούς της Ρόμα κοντά στην αστυνομική διεύθυνση είχε ως αποτέλεσμα να βανδαλιστεί ένα αστυνομικό αυτοκίνητο και να σπάσουν τα τζάμια του.

Συνολικά 20 αστυνομικοί τραυματίζονται, ενώ, δεκάδες οπαδοί έχουν συλληφθεί.

Η αμερικανική πρεσβεία έχει προειδοποιήσει τους πολίτες να αποφεύγουν το κέντρο των Τιράνων λόγω του μεγάλου αριθμού οπαδών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αναταραχή.

Δείτε ακόμη:

Σχόλια