Παραδόθηκαν οι πρώτοι τίτλοι ιδιοκτησίας σε κατοίκους του Αλύκου

Τους πρώτους Τίτλους Ιδιοκτησίας σε κατοίκους της κοινότητας Αλύκο παρέδωσε ο Γενικός Διευθυντής του Κτηματολογίου, Αρτάν Λάμε, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Κατίνα Παππά» στην Λιβαδειά, συνοδευόμενος από την διευθύντρια Κτηματολογίου των Αγίων Σαράντα, κα Αίντα Ντέμι.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Φοινικαίων Χρήστο Κίτσο, μετά την κτηματογράφηση στο Αλύκο, οι κοινότητες που ακολουθούν την οδό της νομιμοποίησης, με ιδίους πόρους του δήμου Φοινικαίων είναι : η Φοινίκη, το Τσαούσι, τα Καλύβια και το Μαυρόπουλο. Σε σχετική δήλωση του, ο δήμαρχος, ιδιαίτερη μνεία έκανε στην αξία των τίτλων ιδιοκτησίας, με αποδέκτη την ανάπτυξη του τουρισμού στον Δήμο. Ιδίως και για την περιοχή των κατοικούντων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, που μετά από 30 ολόκληρα χρόνια καταφέρνουν να αποκτήσουν νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας.

Εν συνεχεία τα αρμόδια τμήματα μεταφέρθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο κ. Κίτσος εξήρε την έντονη ανησυχία του για το αδιαμφισβήτητο άνομο ιδιοκτησιακό καθεστώς που διογκώνεται με τις υφαρπαγές «πρώην ιδιοκτητών» στις κοινότητες Σωπίκι, Μπραϊλατι, κ.α., ενώ κλήθηκαν να εξετάσουν και διενέξεις πολιτών περιουσιακού δικαιώματος.

Δείτε ακόμη:

Σχόλια