Ο Ράμα κάλεσε την Ουκρανία να αναγνωρίσει το Κόσοβο

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα κάλεσε την Ουκρανία να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Κίεβο την Τετάρτη.

Ο Ράμα επισκέφθηκε την κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα και συναντήθηκε με ανώτερους Ουκρανούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Βλόντομιρ Ζελένσκι και του πρωθυπουργού Ντένις Σμιχάλ. Σε μια συνάντηση με τον Shmyhal, ο Ράμα κάλεσε τη χώρα να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο.
«Η Ουκρανία δεν έχει αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο και είπα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και δημόσια ότι πρέπει να επανεξετάσετε την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου γιατί το αξίζουν και δεν παρέμειναν εμπόδιο του παρελθόντος».

Πρόσθεσε: «Θα ήταν καλό για την Ουκρανία να μεταφέρει το σωστό μήνυμα για τη νέα ευρωπαϊκή πραγματικότητα που θέλουμε να οικοδομήσουμε».
Ο Ράμα είπε επίσης ότι η Αλβανία θα βοηθήσει στις προσπάθειες ανοικοδόμησης.
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμμετάσχουμε στις προσπάθειες ανοικοδόμησης αυτών των πόλεων, 1 εκατομμύριο ευρώ δεν θα λύσουν τα προβλήματά σας, αλλά για τον προϋπολογισμό μας, είναι κάτι που δείχνει σεβασμό για εσάς. Θέλουμε να ενωθούμε με τις βαλκανικές χώρες και να οικοδομήσουμε ένα μπλοκ η καθεμία, να θυμόμαστε ότι η Ουκρανία είχε φίλους και να δείξουμε αλληλεγγύη με γεγονότα και όχι με δηλώσεις», είπε.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια