Υπό έλεγχο η φωτιά στη Δρόπολη - Επεκτάθηκε στο Δήμο Φοινίκης (vid)

Προς ολική κατάσβεση κινείται η φωτιά στα υψώματα των χωριών της Κάτω Δρόπολης όπου καίει από χθες. Δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα από την Ελλάδα πραγματοποίησαν ρίψεις χθες το απόγευμα και σήμερα το πρωί, οι οποίες κατέστησαν δυνατή την οριοθέτησή της προς τα χωριά της Δρόπολης

Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες Δρόπολης, Αργυροκάστρου και Λιμποχόβου βρεθηκαν επί τόπου όλη τη νύχτα για την κατάσβεση πυρκαγιών και νέων εστιών σε άλλες περιοχές. 

Το βασικό μέτωπο της πυρκαγιάς μεταφέρθηκε από χθες τη νύχτα δυτικά του όρους Πλατοβούνι-Σοπότι που χωρίζει τους δύο δήμους.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, δύο ελληνικά κάναντερ και ένα ελικόπτερο του αλβανικού στρατού επιχειρούν στην φλεγόμενη πλαγιά του όρους Σοπότι στον δήμο Φοινικαίων, καταφέρνοντας να ελέγξουν και περιορίσουν τη φωτιά, το μέτωπο της οποίας μαίνεται σε πάνω από τρία χιλιόμετρα.
Απώτερος στόχος είναι να μη επιτραπεί η απειλητική επέκταση της πυρκαγιάς και να προστατευτεί το μεγάλο φυσικό πάρκο στο Γαλάζιο Μάτι.

Ο δήμαρχος Φοινικαίων, Χρήστος Κίτσος, ευχαρίστησε την Πολιτική Προστασία, τον στρατό και την Ελληνική Πολιτική Προστασία για την άμεση ανταπόκριση και συμβολή τους, όπου έως και αυτή την ώρα συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης

Από τους μέχρι τώρα υπολογισμούς, η χθεσινή φωτιά έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές σε δάση και βοσκοτόπια, ενώ, έστειλε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων κάτοικο του χωριού Φράστανης με αναπνευστικά προβλήματα.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η χθεσινή πυρκαγιά προκάλεσε την καταστροφή 300 στρεμμάτων δάσους και 2700 στρεμμάτων βοσκοτόπων.


Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια