Αποπέμφθηκε ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας

Απολύθηκε ο Γενικός Διευθυντής της αλβανικής αστυνομίας Γκλέντις Νάνο. Την είδηση ​​ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών, Μπλέντι Τσούτσι.
«Σήμερα η κυβέρνηση πήρε της απόφαση να απαλλάξει τον γενικό διευθυντή της αστυνομίας, μια απόλυση που σχετίζεται με την αποτυχία εκπλήρωσης των στόχων που είχαμε θέσει και κυρίως σχετίζεται με την κατάσταση που δημιουργήθηκε τους τελευταίους μήνες, μια κατάσταση που απαιτεί μια ισχυρότερη αντίδραση και περισσότερο αποτελεσματική διαχείριση της Κρατικής Αστυνομίας. Προς το παρόν, τα καθήκοντα θα εκτελεί ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Αστυνομίας και πολύ σύντομα θα ορίσουμε τον νέο διευθυντή της Κρατικής Αστυνομίας», δήλωσε ο υπουργός Τσούτσι.

Αντίδραση της αμερικανικής πρεσβείας στα Τίρανα
Η Αμερικανική Πρεσβεία στα Τίρανα αντέδρασε μετά την απόλυση του Γενικού Διευθυντή της Κρατικής Αστυνομίας, Γκλέντις Νάνο. Μέσω ανάρτησης στο Twitter, η Πρεσβεία εκτιμά το έργο του Νάνο καθώς γράφει ότι ήταν ισχυρός συνεργάτης των ΗΠΑ ως διευθυντής της Κρατικής Αστυνομίας και διευθυντής του Γραφείου κατά της Τρομοκρατίας.
«Εκφράζουμε την εκτίμησή μας στον Γκλέντις Νάνο, ο οποίος υπήρξε ισχυρός συνεργάτης ως διευθυντής της αλβανικής κρατικής αστυνομίας και πριν από αυτό, ως διευθυντής του Γραφείου κατά της Τρομοκρατίας», σημειώνει η πρεσβεία.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια