Τίρανα: Εκτίναξη των τιμών στις κατοικίες

Η μέση τιμή ενός τετραγωνικού μέτρου το 2021 στα Τίρανα ήταν 1100 με 1200 ευρώ. Αυτή τη στιγμή, αυτή η τιμή είναι πάνω από 1550 ευρώ. Ωστόσο, η ανάπτυξη δεν ήταν ίδια σε όλες τις περιοχές της πρωτεύουσας.
Από την παρατήρηση και ανάλυση των τιμών που προσφέρονται στην αγορά από μεσιτικά γραφεία και ιδιώτες, οι τιμές έχουν αυξηθεί περισσότερο σε 3 περιοχές: την οδό Ελμπασάν, γύρω από την Τεχνητή Λίμνη και την περιοχή του Βοτανικού Κήπου.

Σε αυτές τις περιοχές, ανάλογα με το διαμέρισμα, την πρόσβασή του στις υποδομές και το έτος κατασκευής, οι τιμές φτάνουν μέχρι τις 3 χιλιάδες ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, από 1500 έως 2000 ευρώ που πουλήθηκαν την προηγούμενη χρονιά.
Αυξήσεις κατά μέσο όρο 30 % αναφέρονται σε λιγότερο περιζήτητες περιοχές, όπως το Αστίρι και το Φρέσκου. Η μέση τιμή σε αυτές τις δύο περιοχές έχει εκτιναχθεί από 550-650 ευρώ το μέτρο πέρυσι στα 900-1000 ευρώ φέτος.

Οι τιμές έχουν διπλασιαστεί στις περιφερειακές περιοχές των Τιράνων την τελευταία δεκαετία, ενώ έχουν αυξηθεί έως και τρεις φορές περισσότερο στο κέντρο της πόλης, το πρώην «Μπλοκ», γύρω από τη λίμνη και στην οδό Ελμπασάν.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια