Αγγλία: Συμπλοκές μεταξύ Αλβανών και Αφρικανών σε καταυλισμό μεταναστών

Δύσκολη κατάσταση έχει δημιουργηθεί στον καταυλισμό όπου διαμένουν οι μετανάστες που έφτασαν παράνομα στη Μεγάλη Βρετανία μέσω της Μάγχης.
Υπήρξε μαζική συμπλοκή με μαχαίρια μεταξύ των μεταναστών καθώς έδειξαν δυσαρέσκεια για την παραμονή τους στους χώρους του καταυλισμού.
Σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές ξέσπασαν μάχες μεταξύ Αλβανών και μεταναστών με καταγωγή από την Ερυθραία, χρησιμοποιώντας ως όπλα ακονισμένες χτένες από σακούλες πλυσίματος του Υπουργείου Εσωτερικών

Μετανάστες επιτέθηκαν σε αξιωματούχους των Συνοριακών Δυνάμεων και στο προσωπικό ασφαλείας.
Ο κλειστός καταυλισμός, σε μια πρώην βάση της RAF στο Μάνστον, είναι το κύριο κέντρο διαλογής μεταναστών που φθάνουν με σκάφη προτού μεταφερθούν σε ξενοδοχεία ή ξενώνες σε όλη τη Βρετανία.
Άνοιξε πριν από σχεδόν ένα χρόνο και στοχεύει να φιλοξενήσει το πολύ 1.600 και να κρατήσει κρατούμενους για αρκετές ημέρες, ενώ ελέγχεται η ταυτότητά τους προτού επανεγκατασταθούν. Όμως, σε αντίθεση με τη χωρητικότητα του καταυλισμού, μέχρι στιγμής η βρετανική κυβέρνηση έχει τοποθετήσει περίπου 3 χιλιάδες μετανάστες.

Η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβμαν κατηγορήθηκε για παράβαση του νόμου. Έχει προειδοποιηθεί από τοπικούς δικαστές για τις συνέπειες εάν στεγάσει τους μετανάστες σε συνθήκες που υπερβαίνουν τη χωρητικότητα του καταυλισμού, αλλά αρνήθηκε να υπογράψει μια συμφωνία για τη στέγαση των μεταναστών.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια