Ο πρόεδρος της Αλβανίας ανακοίνωσε την ημερομηνία των δημοτικών εκλογών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Bajram Begaj, όρισε ως ημερομηνία των επόμενων τοπικών εκλογών την 14η Μαΐου 2023. Ο Πρόεδρος στο διάταγμά του αξιολογεί την περίοδο μέχρι τις εκλογές ως πολύ σημαντική για την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της δημοκρατικής πρόκλησης για τους θεσμούς, τα πολιτικά κόμματα και το σύνολο της κοινωνίας. Ο Bega τονίζει ότι είναι καιρός, η αλβανική κοινωνίας, να επιδείξει θεσμική συνεργασία, πολιτική ωριμότητα και αστική ευθύνη.

Ο Πρόεδρος Begaj προτρέπει όλα τα κόμματα να προσεγγίσουν αυτήν την ημερομηνία με ταπεινότητα και σεβασμό προς τους πολίτες και τους πολιτικούς αντιπάλους.
Ο Αρχηγός του Κράτους καλεί τους ψηφοφόρους να μην παραμελούν το αστικό καθήκον της καλής ενημέρωσης σχετικά με πολιτικές εναλλακτικές λύσεις και την άσκηση του δικαιώματος ψήφου, ανεπηρέαστοι από συμφέροντα που υπονομεύουν την ψήφο και την ελεύθερη βούληση.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος Begaj υπογραμμίζει ότι η Επιτροπή Εκλογικής Μεταρρύθμισης έχει την υποχρέωση να επιταχύνει τις εργασίες και να αντιμετωπίσει εγκαίρως όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις συστάσεις της έκθεσης του ΟΑΣΕ.
Με την ευκαιρία αυτή, ο Πρόεδρος Begaj εκτιμά την ανάγκη να εδραιωθεί η πολιτική ομαλότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση και καλεί τα πολιτικά κόμματα να πάνε σε αυτές τις εκλογές με σοβαρές και ανταγωνιστικές πολιτικές εναλλακτικές, που εστιάζουν στον πολίτη και τα καλύτερα δημοκρατικά πρότυπα.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια