Ο Μπερίσα ενώνει χιλιάδες πολίτες κατά της κυβέρνησης Ράμα

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν χθες κατά της κυβέρνησης Ράμα. Η διαμαρτυρία που κάλεσε η ενωμένη αντιπολίτευση κράτησε πάνω από τρεις ώρες στη λεωφόρο «Dëshmorët e Kombit» 

Δεν έλειψε η ένταση στη διαμαρτυρία. Στο τέλος της ομιλίας του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Σαλί Μπερίσα, οι διαδηλωτές έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και συνέρρευσαν στα σκαλιά του πρωθυπουργικού γραφείου.
Άναψαν κεριά και πέταξαν κόκκινες μπογιές στους τοίχους του κτιρίου σε ανάμνηση των χαμένων ζωών, οι οποίες, όπως είπαν, σκοτώθηκαν στα χέρια του κράτους. Ένας από τους διαδηλωτές συνοδεύτηκε με τη βία από την αστυνομία.

Στην ομιλία του, η οποία ολοκλήρωσε τη διαμαρτυρία, ο Σαλί Μπερίσα προειδοποίησε τον Έντι Ράμα ότι θα απαντήσει με κάθε τρόπο, ενώ τον κατηγόρησε ότι διαφθείρει τη χώρα και έκλεψε εκατομμύρια λεκ από Αλβανούς.
Επίσης, έστειλε μήνυμα στους διεθνείς εταίρους, όπου τους ζητήθηκε να σταματήσουν τη στήριξη, έστω και χρηματική, προς την κυβέρνηση Ράμα.

Στην ίδια γραμμή με τον Μπερίσα εκφράστηκε και ο πρόεδρος του Κόμματος Ελευθερίας, Ιλίρ Μέτα.

Ο κατάλογος των ομιλητών στη διαμαρτυρία περιλάμβανε φοιτητές, πολιτικούς, αγρότες και προσωπικότητες από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Ζήτησαν από τους πολίτες να μην σιωπήσουν, αλλά να ξεσηκωθούν ενάντια στην κυβέρνηση που καταπάτησε τα δικαιώματά τους.

Αναμένεται ότι της σημερινής διαμαρτυρία θα ακολουθήσουν και άλλες. Ο Μπερίσα και οι σύμμαχοί του δήλωσαν ότι δεν θα παραδοθούν στην κυβέρνηση Ράμα. Την ώρα που οι πολίτες διαδήλωσαν εναντίον του, ο Ράμα βρισκόταν στο Παρίσι.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια