Αλβανία: Στην 7η θέση στον κόσμο στην καλλιέργεια κάνναβης

Η Παγκόσμια Έκθεση Ναρκωτικών για το 2022 από το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα δείχνει ότι η Αλβανία είναι η 7η χώρα στον κόσμο για την παραγωγή και διανομή κάνναβης στον κόσμο.
Η έκθεση εξετάζει την κατάσταση της καλλιέργειας ναρκωτικών σε χώρες σε όλο τον κόσμο.

Από 154 χώρες, η Αλβανία κατατάσσεται στην 7η θέση μετά το Μαρόκο, το Αφγανιστάν, την Ισπανία, την Ολλανδία, το Πακιστάν και τον Λίβανο.
Η Αλβανία κατάφερε να ξεπεράσει το Κιργιστάν, το Ιράν, το Νεπάλ και την Ινδία, που συμπλήρωσαν τη λίστα με τις 11 κύριες χώρες για την καλλιέργεια και διανομή κάνναβης από 154 χώρες.

Η Αλβανία κατέλαβε επίσης την πρώτη θέση στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, υποδηλώνοντας ότι υπάρχει σημαντικό εμπόριο στην καλλιέργεια κάνναβης που είτε εξάγεται είτε χρησιμοποιείται εσωτερικά. Μετά την Αλβανία ήρθαν η Τουρκία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία.
Η Αλβανία έχει αναφερθεί και για τον λεγόμενο Βαλκανικό δρόμο διακίνησης ηρωίνης, που ξεκινά από το Πακιστάν και περνά από τη Συρία, την Τουρκία, την Ελλάδα και την Αλβανία πριν συνεχίσει στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ, η νομιμοποίηση της κάνναβης σε ορισμένες χώρες έχει συμβάλει στην αύξηση των χρηστών αυτού του ναρκωτικού, αν και συχνά υποστηρίζεται ότι η νομιμοποίηση έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Αναφέρει επίσης αύξηση της χρήσης κοκαΐνης, συνθετικών ναρκωτικών και ελλείψεων στους μηχανισμούς θεραπείας προβλημάτων ναρκωτικών, ειδικά για τις γυναίκες.

Σχετικά Θέματα


Σχόλια