Το ναρκοπλοίο με τους 4,5 τόνους κοκαΐνη διασύρει την Ελλάδα

Έχουν περάσει αρκετές ημέρες από την νηοψία και κατάσχεση του ελληνόκτητου πλοίου με τους τόνους κοκαΐνης από τις ισπανικές αρχές και στην Ελλάδα έχει επιβληθεί σιγή ασυρμάτου, ξυπνώντας τις μαύρες μνήμες του Noor1.
Στην Ευρώπη η εικόνα της πατρίδας μας ήδη έχει αμαυρωθεί από τα σκάνδαλα των υποκλοπών, της φίμωσης των ΜΜΕ, των απευθείας αναθέσεων κλπ.

Το ζοφερό σκηνικό συμπληρώνει η απόφαση των ισπανικών αρχών να μην ενημερώσουν τις αντίστοιχες ελληνικές για την επιχείρηση νηοψίας και σύλληψης του πληρώματος του ελληνικών συμφερόντων πλοίου Blume. Πρόκειται για μία πρωτοφανή ενέργεια, ειδικά μεταξύ χωρών που βρίσκονται στην ΕΕ, καθώς με αυτό τον τρόπο οι ισπανικές αρχές δεν έδειξαν απλά καχυποψία, αλλά βεβαιότητα ότι εάν ενημέρωναν τις ελληνικές, θα έθεταν σε κίνδυνο ολόκληρη την επιχείρηση.
Δυστυχώς, φαίνεται ότι δικαιώθηκαν στο έπακρο. Τόσες ημέρες μετά και ο Έλληνας εφοπλιστής – ιδιοκτήτης του πλοίου, παραμένει άφαντος, υπό απόλυτη προστασία τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τις ελληνικές διωκτικές αρχές.

Είναι εξοργιστικό για κάθε έντιμο Έλληνα πολίτη, ότι δεν έχει αποκαλυφθεί καν το όνομα του εφοπλιστή! Ένας έμπορος θανάτου κυκλοφορεί ατιμώρητος και ανενόχλητος στην Ελλάδα, έχοντας την απεριόριστη, εξοργιστική και αδιανόητη προστασία της εξουσίας.

Στο ερώτημα λοιπόν του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αυτό τέθηκε από το βήμα της Βουλής, για το «που πήγαν οι σακούλες του Καλογρίτσα», έρχεται να προστεθεί το μεγάλο ερώτημα για το «που ακριβώς κατευθύνθηκαν τα λεφτά του θανάτου από τους μεγαλοσχήμονες εφοπλιστές, εμπόρους ηρωίνης και κοκαΐνης».

Προφανώς, το συγκεκριμένο ερώτημα έχει απαντηθεί στο μυαλό κάθε Έλληνα.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια