Γράφει ο Στέλιος Φενέκος
Την επομένη ημέρα που αποχώρησε η Ακσενέρ από την ενωμένη Τουρκική αντιπολίτευση, είχα εκφράσει σε συνέντευξη στο ACTION 24 την εκτίμηση ότι είναι μάλλον τακτικισμός εκ μέρους της για να θέσει τους όρους της και να φέρει στο ίδιο τραπέζι συνεργασίας και τους δύο δημάρχους Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας (Ιμάμογλου και Γιαβάς).
Χθες επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση αυτή με πανηγυρικό τρόπο.
Το ερώτημα είναι : Μπορεί η ενωμένη αυτή αντιπολίτευση να δημιουργήσει προϋποθέσεις νίκης στις εκλογές του συνασπισμού έναντι του Ερντογάν;
Η εκτίμηση είναι ότι μπορεί να το κάνει.
Και όπως είχα γράψει σε προηγούμενο άρθρο και έχει διαπιστωθεί ιστορικά σε περιπτώσεις τόσο μεγάλων σεισμών και καταστροφών, τέτοια καταστροφικά γεγονότα αποτέλεσαν εναύσματα για κυβερνητικές αλλαγές όπου έχουν συμβεί.
Το αμέσως επόμενο ερώτημα είναι εάν θα αλλάξει η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας μαζί με την πιθανή αλλαγή της διακυβέρνησης Ερντογάν.
Η εκτίμηση είναι ότι θα μεταβληθεί ως προς τις σχέσεις της με την Δύση (όπως άλλωστε το έχουν δηλώσει) και συνεπώς οι σχέσεις Ελλάδος Τουρκίας θα διαμορφωθούν εν πολλοίς μέσα σε αυτό το ευρύτερο πλαίσιο στην πράξη.
Μην ευελπιστούμε όμως ότι θα αλλάξει σημαντικά το αφήγημα της γαλάζιας πατρίδας και των κύριων διεκδικήσεων έναντι της Ελλάδας.
Διαβάστε ακόμη
* «Πολιτική καλής γειτονίας» και όχι «Διπλωματία σεισμών» - Η αδιαφορία για τις καταστροφές στην Συρία
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών