Υποκλίνομαι στη γενναία απόφαση για επιστροφή στην γενέτειρα και την υποψηφιότητα για τον Δήμο Δρόπολης & Πωγωνίου

Θανάσης Μανέκας: Υποψήφιος Δήμαρχος Δρόπολης & Πωγωνίου

Αν και
 δεν γνωριζόμαστε τον συγχαίρω ιδιαιτέρως! Η απόφασή του να επιστρέψει στην γενέτειρα, μάλιστα να αναμετρηθεί και για την θέση του Δημάρχου στις αναμενόμενες δημοτικές εκλογές, σημαίνει ότι δεν είναι μόνο κύριος, είναι γενναίος και αδιαμφισβήτητος πατριώτης!

Ο μοναδικός όπου μετά από 33 χρόνια (υποτιθέμενου) εκδημοκρατισμού, με το «μανιφέστο» που απηύθυνε στους συμπατριώτες του, ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε εκεί που ανήκουμε σώματι και ψυχή και ότι αρκετά ταλαιπωρηθήκαμε για καλύτερες συνθήκες οικογενειακής επιβίωσης, μακριά από τα πάτρια εδάφη, ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να ενωθεί η ψυχή με το σώμα κ.λ.π., μην θεωρήσουμε το μανιφέστο ως φαντασίωση αλλά ως Θεού φώτιση που μόνο ένας θαρραλέος έχει το κουράγιο να εκφράσει δημόσια τις αποφάσεις του.

Θα συνιστούσα στους συνδημότες του Δροπολίτες και Πωγωνίσιους, επίσης στους δημότες παρεμφερών δήμων Φοινίκης και Χιμάρας να τον ευγνωμονούν, γιατί αυτή η θαρραλέα απόφαση περί επιστροφής, επίσης η απόφαση περί υποψηφιότητας για Δήμαρχος της περιοχής του, δεν θα διεγείρει μόνο ανταγωνισμό μεταξύ υποψήφιων δημάρχων, θα σηματοδοτήσει την δρομολόγηση περαιτέρω πρωτοβουλιών, καθώς η ιδιαίτερη πατρίδα μας δεν είναι στείρα από σκεπτόμενους και θαρραλέους πατριώτες. Αποφάσεις και οι δυο που σηματοδοτούν μια νέα εποχή, για την επιστροφή των κατοίκων και την αναγέννηση των πατρογονικών μας εστιών, ώστε να βγούμε από το κάδρο των «χαμένων πατρίδων», γεγονός που ας μη γελιόμαστε επιδιώκεται!

«Εμείς δεν ανήκουμε σε κόμματα, δεν μας ενδιαφέρουν τα κόμματα (αναφέρει στην διακήρυξη ο Θανάσης)! Για μας είναι ο άνθρωπος που έχει αξία. Τα κόμματα πάνε κι έρχονται, οι άνθρωποι μένουν. Είμαστε πολλοί λίγοι για να ήμαστε διασπαρμένοι. Όταν υπάρχει γνώση, θέληση, αγάπη για τον πλησίον, υπάρχει αγάπη και για τους αδικημένους, τους αδύναμους, τους καθημερινούς ανθρώπους. Δεν μας χρειάζεται η κομματική ομπρέλα. Τα κόμματα γίνονται εμπόδιο για τις διαφορετικές ιδέες, ακόμα και για τα λογικά και αυτονόητα επιχειρήματα…Τα συμφέροντα των κομμάτων δεν εξυπηρετούν τους πολλούς (απλώς τους κοροϊδεύουν και τους εκμεταλλεύονται) εξυπηρετούν μόνο τους λίγους και τους δικούς τους επιλεγμένους». Μήπως αυτά τα λόγια δεν σου αγγίζουν την ψυχή του κάθε αναγνώστη;

Επειδή εγκατεστημένος οικογενειακώς στην πόλη των Αγίων Σαράντα, μου δόθηκε η ευκαιρία να δημοσιογραφώ σε τοπικές μας εφημερίδες, όπου μετά το 1990 όσοι ενημερώνονταν από αυτές τις εφημερίδες (ακόμα και όταν δημοσιογραφούσα απόδημος στην Ελλάδα), ίσως να θυμούνται ότι αγωνιζόμουνα για αυτές τις απόψεις, μάλιστα και προχωρημένα, καθώς διεκδικούσα την κατάργηση των νόμων που ψήφισαν στην βουλή και οι δικοί μας βουλευτές, όπως τον νόμο 7501 του 1991 που εκδίωξε μια για πάντα από τις πατρογονικές εστίες περίπου το 30% των ομογενών που είχαν μεταναστεύσει στις πόλεις (όπως και εγώ), επίσης τους νόμους για τα λιβάδια, τις υδάτινες πηγές, τα δάση κ.λ.π. καθώς και τις περιουσίες των εκκλησιών.

Όπως ανέφερα και πιο πάνω υποκλίνομαι στην πρωτοβουλία του Θανάση. Αν και η εκλογή του στο αξίωμα του Δημάρχου εξαρτάται από το πόσο θα πείσει να τον συνδράμουν οι ψηφοφόροι του δήμου, του εύχομαι να πετύχει, καθώς το αξίζει. Η ιδιαίτερη πατρίδα μας, ποτισμένη με το αίμα γενεών και γενεών για να παραμείνει ανυπόταχτη και ανεξάρτητη, δεν μένει εκτός έγνοιας του παντοδύναμου, μάλιστα είναι ευλογημένη από την γένεσή της. Έχει τόσες φυσικές καλλονές, έχει τόσο υπόγειο και επίγειο πλούτο, όπου σοφά και θαρραλέα μυαλά μπορούν να την μετατρέψουν σε παράδεισο, αρκεί να νοιώσουν το βάρος των ευθυνών τους. Οπότε πέραν των καθημερινών αναγκών κάθε Κοινότητας, όπου έχει να αντιμετωπίσει ο επόμενος δήμαρχος και το επιτελείο του, έχει να αντιμετωπίσει και την σκιά των προβλημάτων, όπου 33 χρόνια τώρα επηρέασαν (και συνεχίζουν) την φυγή από τα πάτρια εδάφη.

Τηλέμαχος Λαχανάς

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια