Στο θέμα της Αλβανίας και της μεθοδικής και συστηματικής προσπάθειας του Έντι Ράμα να πλήξει την ελληνική μειονότητα μέσω της φυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Φρέντι Μπελέρη οι αντιδράσεις της πρώην πλέον ηγεσίας του ΥΠΕΞ ήταν ανεπαρκείς.
Αφού έσπευσε να αποδεχθεί τους ισχυρισμούς της αλβανικής πλευράς ότι επρόκειτο περί υπόθεσης «νομικής», που αφορά την εσωτερική… έννομη τάξη της Αλβανίας, άρχισε να αντιλαμβάνεται η Αθήνα ότι επρόκειτο καθαρά για δίωξη εναντίον της ελληνικής μειονότητας. Και έτσι, αντί από την πρώτη στιγμή να στείλει το πιο αυστηρό έμπρακτο μήνυμα στα Τίρανα, συζητούσε για το αν υπάρχουν… αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος του Φρέντι Μπελέρη.
Όμως, το ουσιαστικό ζήτημα είναι ότι, ακόμη και αν υπήρχαν στοιχεία (σε μια χώρα, βέβαια, που το κράτος δικαίου και η δικαιοσύνη δεν είναι στα καλύτερά τους), θα έπρεπε ο Φρέντι Μπελέρης να έχει αφεθεί ελεύθερος έστω και με περιοριστικούς όρους, ώστε να μπορέσει να ορκιστεί δήμαρχος. Τώρα η Αθήνα είναι σε ομηρία από τον Έντι Ράμα, ο οποίος ανά πάσα στιγμή μπορεί να διατάξει την καθαίρεση του Φρέντι Μπελέρη με πρόσχημα δήθεν δικαστικές αποφάσεις.
Μόλις αναλάβει η νέα κυβέρνηση, αν όχι τώρα αμέσως, θα πρέπει την επόμενη ημέρα να δηλώσει επισήμως και στην ΕΕ ότι μπλοκάρει κάθε συζήτηση και κάθε χρηματοδότηση προς την Αλβανία μέχρις ότου αφεθεί ελεύθερος ο δήμαρχος Χειμάρρας και να ζητήσει να αναλάβει την εξέταση της υπόθεσης ανεξάρτητος εκπρόσωπος της ΕΕ…
Διαβάστε ακόμη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών