Η Δρόπολη και το Πωγώνι έχουν πέσει σε Εθνική αγρανάπαυση

Αγαπητοί Δροπολίτες και Πωγωνίσιοι,

Σεβόμενοι τη δικιά σας θέληση, της 14ης Μαΐου, να είμαστε η αντιπολίτευση του δήμου, σας διαβεβαιώνουμε θα είμαστε υπεύθυνη και δημιουργική αντιπολίτευση για το συμφέρον όλων των Δροπολιτών και Πωγωνίσιων. Διατηρώντας τις θεμελιώδης αρχές της δημοκρατίας, ελευθερίας του λόγου, διαφάνειας στην διαχείριση των φόρων που πληρώνει ο κάθε δημότης. Και το βασικότερο, θα προσπαθήσουμε να επιβάλουμε ή να συνδράμουμε την δημοτική αρχή να εφαρμόσει το δικό μας πρόγραμμα.

Ίσως είναι η πρώτη φορά που στα δικά μας χρονικά υπάρχει ένα πρόγραμμα τόσο μελετημένο στοχευμένο, απλό, πραγματοποιήσιμο, χωρίς να χρειάζεται επιπλέον επιβάρυνση στα οικονομικά του δήμου και αυξήσεις φόρων για τους δημότες. Στοχεύσαμε να διευκολύνουμε, να απαλύνουμε, τις δυσκολίες της καθημερινότητας, τους αδύναμους, αδικημένους, ταπεινούς, απλούς και καθημερινούς Δροπολίτες και Πωγωνίσιους.

Σε δύο συγκεκριμένες κατευθύνσεις
  1. Δημιουργώντας κατάλληλες ανθρώπινες συνθήκες διαβιώσεις να παραμείνουν όλοι οι συνδημότες μας στην γενέθλια γη.
  2. Δίνοντας όραμα και ελπίδα σταδιακά με διάφορα πιλοτικά προγράμματα . Δημιουργώντας ευνοϊκό, φορολογικό και οικονομικό καθεστώς για όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο μας.
Είμαστε ο μόνος συνδυασμός που το πρόγραμμα μας το καταθέσαμε γραπτώς (η άλλη πλευρά ποτέ δεν παρουσίασε γραπτό πρόγραμμα και με συγκεκριμένους στόχους. Μόνον φωτογραφίες).
Αυτό μας το αναγνώρισαν φίλοι και αντίπαλοι. Γιατί ήταν βγαλμένο και μελετημένο από ανθρώπους του πνεύματος, φιλοπάτρεις, φιλομαθείς και με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς. Με μόνο κίνητρο την αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους που φιλούν τις Θερμοπύλες. Απόσταγμα ζωής.

Θα σας υπενθυμίσω δύο εξ αυτών
1. Πότε έχει προταθεί από πολιτικό συνδυασμό ή δήμαρχο να αγγίξει το βασικότερο θέμα της εξασφάλισης της καύσιμης ύλης (ξύλα) για τους δημότες του δήμου Δρόπολης και Πωγωνίου; Εμείς υπογράφοντας συμβόλαιο τιμής με τους κατοίκους του δήμου μας, θα σας εξασφαλίζαμε όλα τα ξύλα για τον χειμώνα σε τιμή κόστους, χωρίς το εμπορικό κέρδος. Ξέρετε ποσά εκατομμύρια θα χάνανε οι έμποροι ξύλων για θέρμανση στην Δρόπολη και το Πωγώνι; Περίπου τα 5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, στην τετραετία 20 εκατομμύρια ευρώ.

2.Το δεύτερο ίσως να μη έγινε τόσο αντιληπτό στον περισσότερο κόσμο, αλλά ήταν καίριας σημασίας. Έχει να κάνει με την άνθιση της περιοχής μας. Ιδέα-πρόταση. Οι περιοχές της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας να αποκτήσουν ειδικό οικονομικό και φορολογικό καθεστώς από την πλευρά των αρχών του κράτους των Τιράνων. Είναι υλοποιήσιμο και δυνατόν να λειτουργήσει, ως ανιχνευτής θέλησης των Τιράνων και της Αθήνας συνδυαστικά. Απόδοση ενός ευνοϊκού καθεστώτος για τις επιχειρήσεις με έδρα τη Δρόπολη και το Πωγώνι.
α) Θα αποδείκνυαν τα Τίρανα αν πιστεύουν ειλικρινά στη συνέχιση της παρουσίας της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στης εστίες της.
β) Για την Αθήνα αφορμή να συλλάβει και στηρίξει ένα πρόγραμμα μικρών και μεσαίων βιώσιμων επιχειρηματικών σχηματισμών γηγενών Ελλήνων.

Σχεδόν 3 μήνες περπάτησα όλα τα χωριά της Δρόπολης και του Πωγωνίου, σε μερικά από αυτά από 2 και 3 φορές. Συζήτησα με τους κατοίκους όλων των χωριών (με αυτούς που οι παρακρατικοί μέθοδοι δεν τους φόβιζαν ή τους αγνοούσαν). Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδίας μου που με κάνατε πιο πλούσιο, πιο σοφό ως άνθρωπο. Είναι ανεξίτηλα στη ψυχή, καρδία και μυαλό μου με τι ευλάβεια και προσοχή με παρακολουθούσαν οι υπερήλικες. (Οι νεότεροι εργάζονται στις δημόσιες υπηρεσίες και η όποια συμμετοχή τους στις δικές μας συγκεντρώσεις τιμωρούνταν με στέρηση του ψωμιού των παιδιών τους - απόλυση).

Η παρουσίαση του προγράμματος μας:
  • Ιατρική φροντίδα σε κάθε σπίτι υποχρεωτικά μια φορά την εβδομάδα για τους υπερήλικες
  • Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι μέσον για την καταλήστευση των δημοτών, πλουτίζοντας μερικοί εις βάρος των πολλών.
  • Τέλος η ταλαιπωρία, ο δήμος στη υπηρεσία των δημοτών. Δημιουργώντας κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών, για την επίλυση των προβλημάτων από την Αλβανική και Ελληνική πλευρά.
  • Τα ξύλα για θέρμανση είναι δικός μας πλούτος και δεν γίνεται να το εκμεταλλεύονται οι έμποροι από την αδιαφορία (σκοπιμότητα) του δημάρχου και της δημοτικής αρχής
Εμείς θα αγωνιστούμε πλέον από την πλευρά της αντιπολίτευσης να εφαρμοστεί το δικό μας μελετημένο και πραγματοποιήσιμο πρόγραμμα προς όφελος των πολλών και όσων έχουν ανάγκη.
Αυτό το χρονικό διάστημα πίσω από τα παρασκήνια της εξουσίας διαπιστώσαμε δια γυμνού οφθαλμού το μέγεθος της παραπλάνησης προς τους δημότες.

Θανάσης Μανέκας

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια