Με φόντο την προφυλάκιση Μπελέρη η συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδος- Αλβανίας

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου υπουργών Εξωτερικών κρατών - μελών του ΝΑΤΟ.
Το ζήτημα της αποφυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση έθεσε, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Βασίλης Κασκαρέλης στην υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Όλτα Τζάτσκα, σε συνάντηση που είχαν στο Όσλο.

Η συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας – Αλβανίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου υπουργών Εξωτερικών κρατών – μελών του ΝΑΤΟ.
Χθες, Τετάρτη, διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την πρέσβη της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, προκειμένου να υπάρχει διαρκής ενημέρωση, ενώ ταυτόχρονα δίδονται οι κατάλληλες οδηγίες για τον χειρισμό της εν λόγω υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι -κατόπιν σχετικών οδηγιών- η πρέσβης της Ελλάδας έχει συναντηθεί προσφάτως με τους κ.κ. Μπελέρη και Κοκαβέση, ενώ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους συγγενείς και τους δικηγόρους τους.
Υπενθυμίζεται ότι ο Φρέντι Μπελέρης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των φυλακών Τιράνων, καθώς παρουσίασε αδιαθεσία, ενώ αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα και προβλήματα διαβήτη.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια