Τεστ για το κράτος δικαίου στην Αλβανία το ζήτημα Μπελέρη

Η ευρωπαϊκή της πορεία της Αλβανίας συναρτάται άμεσα με την ανάγκη συμμόρφωσης προς τους θεμελιώδεις κανόνες του κράτους δικαίου τόνισε σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στο ζήτημα της σύλληψης και της κράτησης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, καθιστώντας σαφές πως συνιστά όχι μόνο ένα αγκάθι στις διμερείς σχέσεις αλλά και ένα τεστ για το κράτος δικαίου στη γειτονική χώρα.

Ο ΥΠΕΞ ανέδειξε τον «σημαντικό ρόλο» που διαδραματίζει η Ελλάδα στα Δυτικά Βαλκάνια, τονίζοντας πως η χώρα μας παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην ανάπτυξη, την ασφάλεια, την ευημερία και την ευρωπαϊκή τους πορεία, καθώς η ενσωμάτωση και η ευρωπαϊκή προοπτική τους είναι απαραίτητη για την ασφάλεια και απόλυτο συμφέρον της ίδιας της Ένωσης. Πιο συγκεκριμένα, εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας και του Μαυροβουνίου και στην υποστήριξη της συνέχισης του διαλόγου Βελιγραδίου-Πρίστινας και τις προσπάθειες του Ειδικού Εκπροσώπου της Ένωσης προς αυτήν την κατεύθυνση.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια