Ζήτημα υψίστης σημασίας η υπόθεση της Απογραφής

Αγαπητοί φίλοι Βορειοηπειρώτες και Ελλαδίτες, κατά τη 3η συνάντησή μας την Κυριακή στις 24 Σεπτεμβρίου 2023, τέθηκε ως προτεραιότητα το ζήτημα της συμμετοχής όσο γίνεται περισσότερων μελών της Βορειοηπειρωτικής Κοινότητας στην απογραφή που διεξάγει το αλβανικό κράτος.
Κι ενώ τώρα, τα Σκόπια και η Βουλγαρία, έχουν αποδυθεί σε έναν σκληρό διπλωματικό πόλεμο για τη διεκδίκηση μιας πολύ μικρής σλαβόφωνης μειονότητας στην Αλβανία, κι ενώ το ρουμανικό κράτος επιδιώκει να εκρουμανίσει τους Έλληνες Βλάχους της Αλβανίας, το ελλαδικό αδιαφορεί. Μέχρι στιγμής οι αρμόδιοι δεν έχουν πραγματοποιήσει κάποια ουσιαστική προσπάθεια υποβοήθησης και στήριξης μιας μαζικής συμμετοχής του Ελληνισμού στην εν λόγω απογραφή. Επίσης είναι γνωστές οι μεθοδεύσεις του αλβανικού κράτους στο να αλλοιώσει τα αποτελέσματα. Πρόκειται για το πιο σημαντικό γεγονός αυτήν την περίοδο, αφού διαρκεί μέχρι τις 27 Οκτωβρίου και η σημασία του έχει βεληνεκές δεκαετίας.

Σε αυτήν τη συγκυρία, η πρωτοβουλία “Οι Απ΄Έδω”, έχοντας υπόψη τις χρήσιμες οδηγίες που ανακοινώθηκαν από τη ΔΕΕΕΜ Ομόνοια επιθυμεί να στηρίξει τις όποιες συλλογικές προσπάθειες – πρωτοβουλίες Βορειοηπειρωτών όπου μπορεί και όπως μπορεί.

Σας καλούμε σε συγκέντρωση υποστήριξης της συμμετοχής στην απογραφή, την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, στις 10.30 π. μ. στην αίθουσα της Ένωσης των Απανταχού Πολυτσανιτών, Πατησίων 20-22, 7ος όροφος (κοντά στην πλατεία Κάνιγγος).
Αδελφότητες, ενώσεις, σωματεία, σύλλογοι μπορούν να στείλουν έστω κι έναν εκπρόσωπό τους καθώς και να προσκαλέσουν κι άλλα σωματεία που δεν γνωρίζουν για τη συγκέντρωση, προκειμένου να συντονίσουν οι ίδιοι τις προσπάθειές τους.

Η πρωτοβουλία ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ “Οι Απ’ Έδω”
25 Σεπτεμβρίου 2023

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια