Ράπισμα ή χάδι το ψήφισμα του ΕΛΚ;


Μετά τον απόηχο της προσφυγής του Μπελέρη στην Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς (SPAK) κατά του Γ. Γκόρου, πρώην δημάρχου Χιμάρας και νυν υπηρεσιακού δημάρχου, της Όλτα Τζάτσκα, υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας, του επαρχιακού Συμβουλίου Αυλώνα και υπαλλήλων του Κτηματολογίου Αυλώνα, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, κατέφυγε σε έναν προσχηματικό ανασχηματισμό της αλβανικής κυβέρνησης. Απέλυσε την υπουργό Εξωτερικών ως μέρος των μεθοδεύσεών του να απολύει πολιτικούς πριν αυτοί κληθούν ως κατηγορούμενοι στο δικαστήριο. Η προσφυγή Μπελέρη ανέφερε το πώς οι παραπάνω εναγόμενοι χρησιμοποίησαν πλαστογραφημένα έγγραφα προκειμένου να απαλλοτριωθεί έκταση 5.512 τ.μ. στην ακτή στους Δρυμάδες.

Η Ειδική Εισαγγελία (SPAK) δεν έχει απλά στα χέρια της την ημιπαράνομη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που γνωμοδοτεί θετικά για την υλοποίηση του σχεδίου «Dreamades Luxury Suites», Gjileke, Himare, υπ’ αριθμ. 3/5, της 29/3/2021, για λογαριασμό του συζύγου της Όλτα Τζάτσκα, Αρτάν Γκάτσι. Ο Αρτάν Γκάτσι, πρώην βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος υπό την ηγεσία του Έντι Ράμα έχει "λύσει τα χέρια του" καθώς παρουσιάζεται ως επενδυτής της εταιρίας «AGTTC Hotel Management», που ανήκει σε υπήκοο των ΗΠΑ και η οποία αιτήθηκε να ενταχθεί στο καθεστώς «Στρατηγική επένδυση-υποβοηθούμενη διαδικασία» βάσει του άρθρου 100 του Συντάγματος και του άρθρου 29 του νόμου 55/2015, «Για τις στρατηγικές επενδύσεις στη Δημοκρατίας της Αλβανίας». Η Εισαγγελία έχει στα χέρια της το όλο σχέδιο καταπάτησης με πλαστογραφημένα έγγραφα.

Αυτά τα γεγονότα έχουν δώσει αισιοδοξία σε πολλούς Έλληνες για τη θετική εξέλιξη στη σκευωρία Μπελέρη-Κοκαβέση όπως και σε πολλούς δημοκράτες Αλβανούς που αναμένουν ακριβώς το ίδιο όπως και το να καθαρίσει η χώρα τους από τη διαφθορά. Όμως τη χώρα κυβερνάει ο επίγονος του Ενβέρ Χότζα, ένας άνθρωπος που λόγω της ισχύος του στο εσωτερικό της χώρας (αφού ελέγχει όλον τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) όπως και στο εξωτερικό λόγω της ισχύος που έχουν αποδώσει οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, θα κλιμακώσει. Την ίδια ημέρα του ανασχηματισμού (4/9) , δήλωνε στη συνέλευση του Κόμματός του ότι αντιμετωπίζει η χώρα του δυο κινδύνους, τον εξωτερικό και τον εσωτερικό: α)την Ελλάδα η οποία προσπαθεί να παρέμβη στην υπόθεση Μπελέρη ενώ βρίσκεται στα χέρια της "ανεξάρτητης" Δικαιοσύνης (εξωτερικός κίνδυνος) και β)τους "Αλβανόφωνους", όπως τους απεκάλεσε συμπατριώτες του Αλβανούς, που συμπαραστέκονται στον Μπελέρη, στοχοποιώντας τους (εσωτερικός κίνδυνος). Πρόβαλε εν ολίγοις την εικόνα ενός αδιάφθορου ηγέτη που προστατεύει τη χώρα του, η οποία βάλλεται από παντού, καταγγέλλει τους πρώην φίλους και συνεργάτες του για διαφθορά, ενώ τη σκευωρία Μπελέρη την παραπέμπει στην "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη η οποία στο ίδιο πλαίσιο με την υπόθεση Μπελέρη διώκει τόσους και τόσους Αλβανούς διεφθαρμένους.

Όσοι λοιπόν Έλληνες και Αλβανοί αισιοδοξούν, ας συμπεριλάβουν στο σκεπτικό τους ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας με μεθοδεύσεις Ενβέρ Χότζα μπορεί να "κάψει" και τους καλύτερους φίλους του και συνεργάτες του στην παντοδυναμία του, προκειμένου να σκορπίζει στο εθνικό και διεθνές τοπίο την εικόνα του ως "υπεράνω". Πίσω όμως από αυτήν την παντοδυναμία, με άγνωστη προοπτική, φανερώνεται η στήριξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για τις οποίες αποτελεί το απόλυτο γεωπολιτικό εργαλείο στα Δυτικά Βαλκάνια. Ίσως γνωμοδοτικοί και δευτερεύοντες μηχανισμοί των ΗΠΑ-ΕΕ που παρακολουθούν την πορεία της χώρας να εκφράζουν αρνητικές διαπιστώσεις στις εκθέσεις τους αλλά η πολιτική στήριξη του Ράμα εξαρτάται μόνο από την Κομισάριο της ΕΕ και το State Department των ΗΠΑ. Εξ' άλλου, στο εσωτερικό της χώρας είναι ένας αυτοδύναμος πρωθυπουργός με σχεδόν ανύπαρκτη αντιπολίτευση, τον οποίο στηρίζει η ολιγαρχία, το οργανωμένο έγκλημα και τα ΜΜΕ.

Από την πλευρά της Ελλάδας δεν πραγματοποιούνται κινήσεις που απηχούν σε σημασίες θετικών εξελίξεων όχι μόνο ενάντια στη σκευωρία κατά των Μπελέρη-Κοκαβέση και στην φροντίδα για τον Ελληνισμό στην Αλβανία, αλλά και στην πορεία συνολικά της χώρας, όπως πολλοί Αλβανοί δημοκράτες καταμαρτυρούν. Από την άλλη κινήσεις που ενοχοποιούν τον Μπελέρη και ξεπλένουν τον Ράμα έχουν εκφράσει μια άλλη τάση ανεπίσημη αλλά ουσιαστική. α)Κατευνασμός και β)έμμεση υποστήριξη του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος στην Αλβανία αποτελούν τις δυο εκφράσεις του μικροελλαδισμού.

Ζούμε με ξεκάθαρες ενδείξεις την αποστασία της ελλαδικής ομάδας εξουσίας-επενδυτών-τεχνοκρατών. Μοναδική οδός διεξόδου -τουλάχιστον στην περίσταση αυτή που διαρκεί περίπου μια 30ετία- είναι η αυτενέργεια και η αυτο-οργάνωση, η συγκρότηση πρωτοβουλιών, ο δημοκρατικός διάλογος για το ξεπέρασμα εσωτερικών συγκρούσεων που ευνοούν αρνητικές εξελίξεις, όποιων πολιτών αντιλαμβάνονται ένα παιχνίδι στημένο εναντίον του Ελληνισμού στο σύνολό του. Η εμπιστοσύνη και η εξάρτηση από το ΥΠΕΞ, τα κόμματα, τις παρατάξεις και τα πρόσωπα που κηδεμονεύουν τον Ελληνισμό είναι πλέον πράξεις αυτοακύρωσης.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια