Προβληματική η αφωνία του υπουργείου Εξωτερικών στο θέμα Μπελέρη

Η Αθήνα παρακολουθεί από μακριά τις εξελίξεις στην Αλβανία, που έχουν να κάνουν με τις μεθοδεύσεις του Έντι Ράμα στην υπόθεση της Χειμάρρας. Η αφωνία του ΥΠΕΞ για τα τεκταινόμενα είναι προβληματική. 

Μετά, δε, τη… συμπτωματική σύλληψη του Γκ. Γκόρο, που παρέμενε καταχρηστικά, με τις ευλογίες του Ράμα, στη θέση του δημάρχου, ενώ είχε χάσει στις εκλογές, το ελληνικό ΥΠΕΞ θα έπρεπε να έχει προβληματιστεί. Γιατί έτσι ο Ράμα, έναν χρόνο μετά τις εκλογές, θα εμφανίζεται να ικανοποιεί το αίτημα της Αθήνας να μην παραμείνει στη θέση του δημάρχου παράνομα ο Γκ. Γκόρο, ενώ με τον διορισμό του ομογενούς, πρώην στελέχους του Σοσιαλιστικού Κόμματος και βουλευτή, Β. Τάβου στη θέση του περιφερειάρχη Αυλώνας θα ισχυρίζεται ότι ακολουθεί πολιτική φιλική προς τη… μειονότητα. 

Η Ελλάδα έχει θέσει από την αρχή κάποιες καθαρές προϋποθέσεις, που είναι η αναγνώριση των αποτελεσμάτων των εκλογών, η δίκαιη δίκη του Φρ. Μπελέρη και η αναγνώριση του δικαιώματός του να ορκιστεί ως δήμαρχος, όσο εκκρεμεί η δικαστική διαδικασία. 

Ο Έντι Ράμα δεν επέτρεψε να εκπληρωθεί καμία από αυτές τις προϋποθέσεις, αντιθέτως με μια σειρά κινήσεις έχει παραβιάσει κατάφωρα τις βασικές αρχές του κράτους δικαίου. Θα είναι τραγικό για την Αθήνα να αποδεχθεί ως κινήσεις «καλής θέλησης» του Έντι Ράμα τη σύλληψη Γκόρο και τον διορισμό του Τάβου στην Περιφέρεια Αυλώνας…

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια