Άδικη προσέγγιση στα ζητήματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού

Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα αποδεδειγμένα αγωνίζεται για την βελτίωση της κατάστασης της στην μετακουμμουνιστική Αλβανία με μέσα νομικώς κατοχυρωμένα και στο πλαίσιο των καλύτερων Ευρωπαϊκών πρακτικών. Απαράδεκτα δημοσιεύματα και αναφορές πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα δημιουργούν στρεβλή εικόνα και δυσχεραίνουν τη θέση της.

Αγανάκτηση, προβληματισμό και δικαιολογημένη ανησυχία προκαλούν δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και αναφορές πολιτικών προσώπων του αριστερού κυρίως χώρου, που ενώ αντικείμενο έχουν την πολιτική αντιπαράθεση ενόψει των Ευρωεκλογών, αθέμιτα (ελπίζουμε) δημιουργούν αρνητική εικόνα και επιβαρύνουν τη θέση του γηγενούς Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Προκειμένου να πλήξουν την εικόνα του Αντιπροέδρου της Δημοκρατικής Ενώσεως Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας ΟΜΟΝΟΙΑ και εκλεγμένου Δημάρχου Χιμάρας που κατέρχεται στις εκλογές της 9ης Ιουνίου με συγκεκριμένο συνδυασμό, προσφεύγουν ακόμη και σε μυθεύματα απ’ το παρελθόν. Για να τους προσδώσουν στοιχεία αληθείας και επιμένοντας να επιβεβαιώσουν τις ιδεοληψίες απ’ τις οποίες διακατέχονται, φιλοξενούν μάλιστα, άκριτα προσεγγίσεις στελεχών της Αλβανικής διοίκησης και στρατευμένων προσώπων, του ακραίου ανθελληνισμού, όπως εκφέρεται απ’ τους ακτιβιστές ανύπαρκτων ιστορικών ζητημάτων.

Απόλυτη κατάχρηση του δικαιώματος στην ενημέρωση που εν τούτοις μαζί με λογικά ερωτηματικά ενέχει και κινδύνους για τη θέση του συνόλου των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, ειδικά όσων στελεχώνουν την ΟΜΟΝΟΙΑ και την αυτόνομη πολιτική έκφραση της.
Με απλό περιδιάβασμα των σχολίων, δήθεν ρεπορτάζ και αναλύσεων στα μέσα ενημερώσεως των οποίων αναφερόμαστε και αυτών με τα οποία βρίθει η αλβανική προπαγανδιστική και στρατευμένη δημοσιογραφία, διαπιστώνει κανείς όχι απλές συμπτώσεις αλλά και ανατροφοδότηση. Και με την μέθοδο αυτή, αναπαράγοντας ψεύδη, ανασυνδέοντας γεγονότα και πρόσωπα χωρίς καμιά σχέση, συγχύζοντας συνθήκες του παρελθόντος με το παρόν, έχουν την αίσθηση ότι επαληθεύονται.

Επαληθεύονται δυστυχώς οι φόβοι μας ότι συνεχίζει να υφίσταται μια άδικη προσέγγιση στα ζητήματα του γηγενούς Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και η έλλειψη αλληλεγγύης στους αγώνες για βελτίωση της θέσης και προοπτικής τους εκλαμβάνεται ως φιλοπρόοδο και σύγχρονο!

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ
Αγ. Σαράντα, στις 25 Απριλίου 2024

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια