Η επερχόμενη επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα

Γράφει ο Σοφοκλής Έξαρχος

Θα ήταν μεγάλο λάθος και μεγάλη ταπείνωση για τους Έλληνες και ειδικά για τους Βορειοηπειρώτες η προγραμματισμένη επίσκεψη του Αλβανού Πρωθυπουργού στην Ελλάδα με σκοπό κινητοποίησης Αλβανών μεταναστών για τις επερχόμενες εκλογές στην Αλβανία. 
Όχι μόνο γιατί εμφανίστηκε κάθετος και αδιάλλακτος στην υπόθεση Μπελέρη, αλλά όλη η συμπεριφορά του σχετικά με την υπόθεση βασίστηκε στο ανθελληνικό του πνεύμα, βασιζόμενος ο ίδιος και προπαγανδίζοντας κυρίως τη δήθεν Ελληνοποίηση του Νοτίου της Αλβανίας. 

Αν και υπάρχει μια ελληνική ορθόδοξη ρίζα από τη μητέρα του, αυτό δεν μετράει καθόλου στην πολιτική του συμπεριφορά σχετικά με την Ελλάδα, αλλά οποιοσδήποτε διαπιστώνει εύκολα τη φιλία και την εξάρτηση του από τον Ερντογκάν της Τουρκίας, αλλά και η ιδιαίτερη σχέση με την πρωθυπουργό της Ιταλίας Μελόνι η οποία θεωρώ ότι δεν διακατέχεται από φιλικά αισθήματα για την Ελλάδα. Και πάλι, με κανένα τρόπο δεν πρέπει να του δοθεί βήμα από το Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδος στις Ελληνικές αίθουσες με Αλβανούς και για ένας δεύτερο λόγο. Συνήθως ο Ράμα είναι άκρως σαρκαστικός στις ομιλίες του και μπορεί να προσβάλει τους ίδιους Έλληνες πολιτικούς. Ο Έντι Ράμα είναι απρόβλεπτος χαρακτήρας και φοβάμαι άμα του τη βιδώσει θα εγείρει θέμα Τσαμουριάς και απαίτηση αναγνώρισης αλβανικής Μειονότητας στην Ελλάδα από τους Αλβανούς μετανάστες. Άλλωστε οι χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας που φωτογραφίζονται μαζί της Αλβανοί αξιωματούχοι καταβροχθίζει τη μισή Ελλάδα. Ένα αλβανικό ρητό λέγει: «Να του δείξουμε το σύνορο στην Κρανιά. Ίσως έτσι αλλάξει την πολιτική του με την Ελλάδα και να είναι πιο προσεκτικός.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια