Ο Ράμα δεν βρίσκει χώρο να κάνει την εκδήλωση στην Αθήνα - Η κυβέρνηση νίπτει τας χείρας της

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Σημαντικές εξελίξεις μετά την άρνηση του δημάρχου Γαλατσίου να παραχωρήσει το γήπεδο- Εκρηκτικό το κλίμα- Προς μεγάλη ένταση οι ελληνοαλβανικές σχέσεις!

Για την προεκλογική συγκέντρωση που έχει προγραμματίσει την προσεχή Κυριακή στην Αθήνα με 5.000 συμπατριώτες του ο Έντι Ράμα το Dnews σας είχε ενημερώσει με κάθε λεπτομέρεια, κάνοντας μάλιστα λόγο για Παιχνίδια με τη Φωτιά του Αλβανού πρωθυπουργού!
Μετά την άρνηση, ωστόσο, του δημάρχου Γαλατσίου Γιώργου Μαρκόπουλου να παραχωρήσει το χώρο που είχε ζητήσει η Αλβανική πρεσβεία, χώρο στον οποίο αναφέρονται οι προσκλήσεις που έχουν ήδη τυπωθεί και έχουν μοιραστεί πριν το Πάσχα στους συμπατριώτες του Ράμα, δημιουργούνται νέα δεδομένα.

Ο Έντι Ράμα έχει δώσει εντολή, από τη στιγμή που δεν βρεθεί μεγάλος κλειστός χώρος, να αναζητηθούν πλατείες για να πραγματοποιηθεί την Κυριακή η προεκλογική του συγκέντρωση στην Αθήνα, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, προσδοκώντας ότι θα μπορέσει να τη γεμίσει.

Αρμόδιες πηγές έλεγαν χθες πως η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να απαγορεύσει τη συγκέντρωση, αφήνοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο τον ...μουντζούρη στους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης! Εδώ και μερικές εβδομάδες που έχει ανακύψει το θέμα το Μαξίμου προσπαθεί να το υποβαθμίσει και να μείνει το ίδιο απέξω, φοβούμενο προφανώς τις αντιδράσεις των δεξιών ψηφοφόρων της ενόψει των ευρωεκλογών! Όμως είναι σαφές πως το μπαλάκι θα επιστρέψει στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, ενώ με τις διαστάσεις που λαμβάνει το θέμα και η σύνδεσή του με την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει επεισόδια! Ακόμα και οι αρχικές προτροπές της Αθήνας μέσω της διπλωματικής οδού και μέσω προτροπών προς τις Βρυξέλλες να πείσουν τον Αλβανό πρωθυπουργό να πραγματοποιήσει την προεκλογική του συγκέντρωση στην Αθήνα μετά τις ευρωεκλογές όχι απλώς δεν πέτυχαν, αλλά είχαν ως μοναδικό στόχο να μην έχει κόστος η κυβέρνηση στις κάλπες της 9ης Ιουνίου!

Γιατί είναι φανερό πως η αναβολή δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα που επιφέρει η στρατηγική Ράμα να χρησιμοποιήσει τους ομοεθνείς του στην Ελλάδα ως «όπλο» εναντίον της «παρέμβασης της Ελλάδας στα εσωτερικά της χώρας του» με την υποψηφιότητα Μπελέρη, αλλά και ως μελλοντικό αντίβαρο (αυτή είναι η αλήθεια, όσο και αν στην κυβέρνηση και τα περισσότερα κόμματα κάνουν πως δεν το βλέπουν) στην ελληνική μειονότητα στην Αλβανία. Ο Έντι Ράμα, μάλιστα, δεν θα διστάσει αν δεν βρεθεί χώρος να γίνει η εκδήλωση στην Αθήνα την προσεχή Κυριακή να καταγγείλει τη χώρα μας, υπενθυμίζοντας στη διεθνή κοινή γνώμη πως ο ίδιος όχι απλώς επέτρεψε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκεφτεί τις περιοχές της Χειμάρρα, αλλά τον συνόδευε και ο ίδιος!

Το χειρότερο βεβαίως όλων αυτών είναι ότι μπορεί να επανεμφανιστεί ένας υφέρπων «αντιαλβανισμός» που τροφοδότησε την ακροδεξιά, αλλά και να επιδεινωθούν οι συνθήκες της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια