Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των εκλογέων στον Δήμο Χιμάρας

Σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μας αναφερθήκαμε στην εγγραφή μελών της οικογένειας Τάβου και της οικογένειας του πρώην δημάρχου Δρόπολης στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Χιμάρας. Το πρόβλημα απ'οτι φαίνεται δεν σταματά στους 10-15 ψηφοφόρους που μεταφέρθηκαν από τη Δρόπολη στη Χιμάρα. Στο Δήμο Χιμάρας προστέθηκαν 311 άτομα σε σχέση με τους ψηφοφόρους του 2023,

Το θέμα της αλλοίωσης των εκλογικών καταλόγων στη Χιμάρας απασχόλησε και την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή με αναπληρώτρια επίτροπο της Lealba Pelinku, να δίνει αυτή την πληροφορίας στη συνεδρίαση της Ρυθμιστικής Επιτροπής όπου συζητούνταν η απόφαση «Σχετικά με τη χρήση ηλεκτρονικού εξοπλισμού αναγνώρισης ψηφοφόρων για τις επιμέρους εκλογές για τον δήμαρχο Χιμάρας, που θα διεξαχθούν στις 4 Αυγούστου 2024».

Ανησυχία εκφράζουν τα μέλη που εξέλεξε η αντιπολίτευση στη Ρυθμιστική Επιτροπή της ΚΕΕ, αναφορικά με την προσθήκη 311 ατόμων στους εκλογικούς καταλόγους, επικαλούμενα τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης.
Η αναπληρώτρια επίτροπος της ΚΕΕ, Pelinku, την χαρακτήρισε ως ασυνήθιστη αλλαγή και ότι θα στείλει αίτημα για πληροφορίες και να εξηγηθεί η αλλαγή της κατοικίας αυτών των κατοίκων από άλλους δήμους στη Χιμάρα.

Θα αναζητηθούν επίσης οι ημερομηνίες κατά τις οποίες έγιναν αυτές οι μετεγκαταστάσεις.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια