Ράμα και Τάβος εισάγουν «στρατηγικούς ψηφοφόρους» στη Χιμάρα

Συνεχίζει τις καταγγελίες του για τους αναμενόμενους εκλογικούς χειρισμούς στη Χιμάρα το Δημοκρατικό Κόμμα. Ο Γραμματέας Νομικών Υποθέσεων στο ΔΚ, Ίβι Κάσο, είπε ότι ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα οδηγεί τους λεγόμενους «στρατηγικούς ψηφοφόρους» στη Χιμάρα. Είπε ότι οι ολιγάρχες θα ψηφίσουν Χιμάρα, παρόλο που μένουν εκεί μόνο λίγες εβδομάδες.

«Αγαπητοί πολίτες:
Οι Έντι Ράμα και Βαγγέλης Τάβος εισάγουν κατοίκους και ψηφοφόρους από τα Τίρανα, την Αυλώνα και το Φιέρι για να χειραγωγήσουν, για άλλη μια φορά, τις εκλογές στο δήμο της Χιμάρας. Θέλουμε να ενημερώσουμε το κοινό και τις αρμόδιες αρχές ότι ο τελικός εκλογικός κατάλογος του Απριλίου 2023 έχει διογκωθεί με την προσθήκη 311 ψηφοφόρων στον τελικό κατάλογο του Ιουλίου 2024.
Αυτοί οι εξωγήινοι από τον προστάτη πλανήτη του Ράμα, άσχετοι με τη Χιμάρα, έχουν εγγραφεί για να επιτρέψουν ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα, για να εκλέξουν την επιλογή Ράμα, τον Τάβο. 

Αυτά τα 311 που μεταφέρθηκαν στον Δήμο Χιμάρας, προέρχονται από τους εξής δήμους:
90 από τον δήμο Τιράνων.
68 από τον Δήμο Αυλώνας.
43 από Δήμο Αγίων Σαράντα·
17 από Δήμο Φιέρι
Και τα λοιπά.

Συνολικά, λαμβανομένων υπόψη 
(i) μεταγραφών, 
(ii) ανθρώπων που ψηφίζουν για πρώτη φορά, 
(iii) θανόντων, 
η διαφορά στον αριθμό των ψηφοφόρων από τη λίστα Απριλίου 2023 έως τη λίστα Ιουλίου 2024 είναι 252 περισσότεροι, στο χρονικό πλαίσιο του έτους.

Εν τω μεταξύ, στο χρονικό διάστημα της διετίας 2021-2023, ο αριθμός των ψηφοφόρων σε αυτόν τον δήμο μειώθηκε κατά 8 ψηφοφόρους.
Υπάρχουν 157 περιπτώσεις ψηφοφόρων με τον ίδιο κωδικό κατοικίας (εντός του γενεαλογικού δέντρου) που ψήφισαν σε διαφορετικά ΕΚ, ενώ ο αριθμός αυτός ήταν 32 για τις εκλογές της 14ης Μαΐου (λίστα Απριλίου 2023).
Αυτή η σύγκριση αρκεί για να καταλάβουμε ότι η προσθήκη είναι τεχνητή και έγινε με σκοπό την αλλοίωση των αποτελεσμάτων των εκλογών στη Χιμάρα.

Φοβισμένος από την περσινή ήττα με τον Φρέντη Μπελέρη και περισσότερο μετά την εναλλακτική υποψηφιότητα του Πέτρου Γκικουρία που προσφέρει ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης στους ψηφοφόρους της Χιμάρας.
Μετά τους «στρατηγικούς επενδυτές» που εφηύρε ο στενός κύκλος για να σκυροδετήσει την Ακτή, ο Ράμα στέλνει «στρατηγικούς ψηφοφόρους» στη Χιμάρα, από τον κύκλο των ολιγαρχών του.
Επιχειρηματίες, κλόουν και διασκεδαστές της αυλής του Ράμα που μένουν στην Παλάσα ή στους Δρυμάδες για μερικές εβδομάδες το καλοκαίρι, θα αποφασίσουν ποιος κυβερνά τη Χιμάρα.
Και, ποιος καλύτερος από τον Τάβο και τον Εντι μπορεί να τους κρατήσει στην κουτάλα των παροχών, από τα οποία ωφελούνται.

Καλούμε τον Επίτροπο Εκλογών να παρακολουθεί και να αναφέρει την κατάσταση και στους διεθνείς οργανισμούς εταίρους να λάβουν γνώση και να αντιδράσουν σε αυτή τη διαστρέβλωση του εκλογικού χάρτη και της βούλησης των Χιμαραίων ψηφοφόρων.
Το Δημοκρατικό Κόμμα και ο συνασπισμός «Μαζί Νικάμε» είναι βέβαιοι για τη νίκη του Πέτρου Γκικουρία, υποψήφιου για τη Χιμάρα των Χιμαριωτών, όχι των αυλικών του Ράμα, των κατακτητών της πρώτης γραμμής των ακτών του Ιονίου», ανέφερε στη δήλωσή του ο Ιβι Κάσο.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια