Μπερίσα: Ο Ράμα χρησιμοποίησε την εξουσία του για να γίνει ιδιοκτήτης μεγάλης έκτασης στη Χιμάρα

Ο αρχηγός του ΔΚ Σαλί Μπερίσα κατηγόρησε τον Ράμα και την κυβέρνησή του για κατάχρηση περιουσίας, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού ότι καταχράστηκε τη θέση του για να αποκτήσει γη στη Χιμάρα χωρίς νομικά έγγραφα. Ο Μπερίσα επέκρινε αξιωματούχους που έχουν κατασχέσει παράνομα τη δημόσια περιουσία και αντιτίθεται στον νόμο περί Εταιρειών Επενδύσεων, ο οποίος επιτρέπει τη δήμευση γης για τα συμφέροντα της κυβέρνησης και ισχυρών ομάδων.

«Αλλά αυτά τα χρόνια ήταν τα χρόνια της μεγαλύτερης λεηλασίας περιουσίας από το 1946.
Μια ολόκληρη συμμορία αξιωματούχων, με επικεφαλής τον Έντι Ράμα, έκανε έφοδο σε ιδιωτικές περιουσίες και στις τέσσερις γωνιές της χώρας.
Ο ίδιος ο Έντι Ράμα εκμεταλλεύτηκε την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρωθυπουργού για να γίνει ιδιοκτήτης μεγάλης έκτασης στη Χιμάρα, χωρίς κανένα κτηματολογικό έγγραφο, χωρίς κανένα έγγραφο κατάσχεσης από το κομμουνιστικό καθεστώς, χωρίς κανένα κτηματολογικό έγγραφο από τα περασμένα κτηματολογικά.

Με ψευδή μαρτυρία, με πλαστές πράξεις, τα οικογενειακά έγγραφα του οποίου αποδεικνύουν ότι ο προπάππους του Θωμάς είχε συνολικά 4 κατσίκες. Ήταν τόσο πλούσιος, και ο Σπύρος Κολέκας δήλωνε ότι δεν είχε άλλη περιουσία. Και, αυτή δεν ήταν απλώς μια οικογένεια, γιατί ο Σπύρος ήταν στο σχολείο.
Τα παιδιά, με τα οποία απέκτησε τα κτήματα, είχαν έρθει στα Τίρανα από τη φτώχεια. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτά είναι έγγραφα.

Και τώρα, σε μια πρωτοφανή πράξη, ο διευθυντής των Αρχείων του Κράτους αποδεικνύεται βουλευτής του κόμματος της παραχάραξης. Αυτή είναι η αλήθεια.
Ο ίδιος άνδρας, με την υπογραφή του, δίνει στον αδελφό του 38 χιλιάδες m2 γης των ιδιοκτητών των Τιράνων, στο Rrapi i Treshit. Ο αδερφός του είναι διευθυντής ή μάνατζερ του συλλόγου της Παρτιζάνι και υποτίθεται ότι το δίνει στην ομάδα.
Η Olta Xhaçka παίρνει 10 χιλιάδες m2 δημόσιας γης, και αυτή είναι πολύ πιθανό να είναι μέρος της εκκλησίας. Από τη γη που έχουν πάρει δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο μέρος της να ανήκει στην εκκλησία. Ωστόσο, το ερευνούμε, το εξετάζουμε.

Έτσι, όρμησαν άπληστα να γίνουν ιδιοκτήτες. Ο νόμος περί εταιρειών επενδύσεων είναι νόμος καταστροφής ιδιοκτησίας. Είναι νόμος του 1946.
Το έχω τονίσει, θα σας το ξαναπώ. Ένας ισχυρός οικονομικός όμιλος επικοινώνησε μαζί μου όταν ήμουν πρωθυπουργός και υποσχέθηκε μια επένδυση 15 δισ. ευρώ. Δουλεύοντας μαζί τους, ανακάλυψα ότι είχαν αυτό το έργο. Και τους είπα, ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί ποτέ. Για να εξουσιοδοτήσω τον εαυτό μου με νόμο να πάρω γη από άλλους, ξεχάστε ότι συμβαίνει αυτό!

Αν αυτοί οι πολυδισεκατομμυριούχοι θέλουν να επενδύσουν τα χρήματά τους, είναι ευπρόσδεκτοι, ας αγοράσουν τα κτήματα από τους ιδιοκτήτες, ας κρατήσουν τις συμφωνίες με τους ιδιοκτήτες. Αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί σε ένα δημοκρατικό σύστημα.
Αφήσαμε την εξουσία, αυτός, με αυτόν τον νόμο, ακόμη χειρότερο από αυτό που πρότειναν, έβαλε βέτο στη βουλή και αυτός ο νόμος το εξουσιοδοτεί. Αρχικά, το εξουσιοδότησε από τη Βελίπογια στο ακρωτήριο Στίλλα. Τώρα, το εξουσιοδοτεί σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας. Όπου η κυβέρνηση και οι διακινητές της βάζουν το βλέμμα τους, έχει την άδεια να κατάσχει γη στην τιμή που θέλουν
», σημείωσε ο επικεφαλής της αλβανικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια