Μεγάλος νικητής των εκλογών ο Ράμα


Σε θρίαμβο εξελίσσονται οι βουλευτικές εκλογές για το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα, καθώς όχι μόνο αναδεικνύεται σε πρώτη δύναμη, αλλά ξεπερνά και το όριο της αυτοδυναμίας.

Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα το ΣΚ αναδεικνύεται νικητής σε όλες τις Περιφέρειες, εκτός του Κούκες, με συνολικό ποσοστό κοντά στο 48 % και 75 έως 77 βουλευτές σε σύνολο 140. Ακολουθεί το Δημοκρατικό Κόμμα του Λουιζίμ Μπάσα, λαμβάνει ποσοστό κοντά στο 31 % και 39-41 βουλευτές. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ενσωμάτωσης με ποσοστό κοντά στο 15 % και 19-20 βουλευτές.

Στην βουλή μπαίνουν ακόμη το αυτοαποκαλούμενο κόμμα των τσάμηδων (PDIU), με ποσοστό κοντά στο 4,5 % και 2-3 βουλευτές, ενώ έναν βουλευτή βγάζει και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα με ποσοστό κοντά στο 1 %.

Χαρακτηριστικό της εκλογικής κατάρρευσης για το Δημοκρατικό κόμμα, σε κάποιες Περιφέρειες, είναι αυτή της Αυλώνας, που ο τρίτος της λίστας, Βαγγέλης Ντούλες, παρ'ολο που τοποθετήθηκε σε εξασφαλισμένη θέση, μετά την συμφωνία που έγινε με τον Μπάσα, θα εκλεγεί οριακά.


Σχόλια

  1. Οι Τσάμηδες μέσα με 4,5%. Οι Έλληνες... ΠΟΥΘΕΝΑ.

    Έτσι είναι η ζωή μάγκες. Ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει.

    Εμείς ως εκεί είμαστε.

    Μόνο που η Ομόνοια θα πρέπει να μας πει που τους βρήκε τους 286.000(!!!!!) Έλληνες στην απογραφή της.
    Και το Ελληνικό κράτος να μας πει που στο διάολο έδωσε τα 300.000 δελτία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών