Η ανασφάλεια του τόπου μας και εμείς...!

Περπατάω τις τελευταίες μέρες στον τόπο μας και εκείνο που διαπιστώνω με πόνο και αγανάκτηση, είναι η ανασφάλεια των συνανθρώπων μας, των συμπατριωτών μας.
Ακόμα και των παιδιών.

Το διαπιστωνεις αυτό πολύ εύκολα. Αρκεί να καταφέρεις να δεις τα μάτια τους και η ματιά τους πέσει πάνω στη δικιά σου.
Και ξέρετε γιατί;;!

Πολύ απλά. Δεν υπάρχει μια συλλογική εθνική προστασία. Δεν υπάρχει μια αρχή που να αποταθούν οι άνθρωποί μας! Οι πολιτικοί του χώρου μας και άλλοι εκπρόσωποι του τόπου μας, για να επικρατήσουν καλύτερα, διέσπασαν τους Έλληνες και κατέστρεψαν τον κοινοτικό τους ιστό, ο, τι το πιο ισχυρό όπλο είχαν οι Έλληνες αυτού του τόπου στους αιώνες.

Κατέστρεψαν και ισοπέδωσαν τις αξίες, το ίδιο όπως το καθεστώς Χότζα.
Οι απλοί Έλληνες, αντί να αναζητήσουν την ισχύ τους στην μεταξύ τους αλληλεγγύη ως Έλληνες, καταπιάστηκαν στην προσωπική επίλυση των προβλημάτων τους, μεμονωμένα, στηριζόμενος ο καθένας στις προσωπικές σχέσεις με τον πολιτικό του, τον Αλβανό του.... τον μάστορά του.... Τώρα όμως βλέπουν ότι είναι δύο φορές μόνοι και απροστάτευτοι. Και ως σύνολο και ως άτομα... Νιώθουν ότι κάποιοι δικοί τους/ μας, προϊόν του υποκόσμου που επικοινωνεί ανοιχτά και προκλητικά με τον υπόκοσμο των Αλβανών, λυμαίνονται τον τόπο μας, σκοτώνουν τις αξίες μας, παραλύουν κάθε δημοκρατική, πατριωτική και ηθική αρχή .... κάνουν ανασφαλή τη ζωή μας....

Η αντίσταση των ανθρώπων μας έχει εξαντληθεί μπροστά στο σμάρι των ανθρώπων που λένε ότι εκπροσωπούν το κράτος και βάζουν πρόστιμο (για λογαριασμό τους) για το νερό και όταν το κράτος δε σου παρέχει ούτε σταγόνα. Πρόστιμα.... πρόστιμα.... πρόστιμα...!
Και από την άλλη ως οδοστρωτήρας έρχεται η οδηγία:... μη φωνάζετε....! Έχουμε ανάγκη από καλές σχέσεις....!!! Ποτέ όμως δεν αναρωτήθηκαν αυτοί που μας καλούν για αυτοσυγράτηση, αυτοί που μας λένε να ενωθούμε γύρω από τους βασικούς υπαίτιους αυτής της κατάστασης, τι θα έκαναν αυτοί μπροστά σε μια τέτοια περιφρόνηση....

Από την ίδια πλευρά, έρχονται εκείνοι, στους οποίους επιτρέψαμε ρόλο αφεντικού να μας λένε.... Οι αξίες σας μετρούν αν στηρίξετε τις επιλογές που εμείς κάναμε για να σας εκπροσωπήσουν ...!!! Διαφορετικά δεν έχετε αξίες! Δεν είστε Έλληνες...!! Δεν σας λέμε καλημέρα!!!
Θεέ μου σε ποιον αιώνα θέλουν να μας κατατροπώσουν;;!! Πώς τολμούν να κάνουν κάτι τέτοιο;;! Ποιες είναι οι επιλογές τους;!!! Δε βλέπουν ότι 20 χρόνια τώρα προκάλεσαν στον Ελληνισμό μεγαλύτερη ζημιά από τον χειρότερο εχθρό των Ελλήνων!!! Δεν βλέπουν ότι οι Έλληνες, επειδή τους γνωρίζουν καλά ποιοι και τι είναι 20 χρόνια τώρα δεν τους ψηφίζουν επιλέγοντας ως το μικρότερο κακό, άλλους, αρκεί να μη ανήκουν σε ό τι αυτοί λένε ότι εκπροσωπούν....!!!!

Δεν μπορεί να το κάνουν… Δε μπορούν καν να τολμήσουν να καταστρατήσουν, την ιστορία του τόπου μας, τις αξίες των τόσων γενεών, τις θυσίες αυτών για να προστατέψουν την ελληνικότητα αυτού του τόπου, όλους εμάς, τα σπίτια μας, τους ναούς μας, τις αρχαίες πόλεις μας για να επικρατήσουν οι επιλογές κάποιων….!!!


Παναγιώτης Μπάρκας
24 Φεβρουαρίου 2018

Σχόλια