Τάβος: Η υποψηφιότητα Μπελέρη μοιάζει με προσπάθεια της ΝΔ να προσελκύσει την ακροδεξιά

Η υποψηφιότητα του Μπέλερη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην είναι ένα θέμα που αφορά την Ελλάδα, δήλωσε ο Περιφερειάρχης της Αυλώνας Βαγγέλης Τάβος.
Σύμφωνα με τον Τάβο, στις δύσκολες συνθήκες που βρίσκεται η ίδια η Νέα Δημοκρατία, αυτή η υποψηφιότητα μοιάζει με προσπάθεια του κόμματος να προσελκύσει την ακροδεξιά.

«Είναι θέμα του κόμματος του Μητσοτάκη. Δεν έχει καμία σχέση με τον Νομάρχη Αυλώνας και την αλβανική κυβέρνηση. Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε τον Μπέλερη ως υποψήφιο. Νομίζω ότι εκμεταλλεύονται αυτή τη στιγμή για να έρθουν πιο κοντά στον εαυτό τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς πολλά μέρη της ακροδεξιάς που έχω δει είχαν αποχωρήσει», δήλωσε ο Τάβος.

Ο Περιφερειάρχης Αυλώνας εστίασε και στην τουριστική περίοδο, θίγοντας το θέμα και το πρόβλημα των πυρκαγιών καθώς και την έλλειψη της υποδομής, πρόβλημα που σύμφωνα με τον ίδιο αναμένεται να λυθεί ενώ έχει ζητηθεί από όλους τους φορείς ή τους αρμόδιους να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών την τουριστική περίοδο.
«Υπάρχουν δήμοι στην περιοχή της Αυλώνας που έχουν καθορίσει κονδύλια από δικά τους έσοδα για πυροσβεστικά μέσα. Η λύση θα έρθει τελικά από το ταμείο που έχει καθορίσει η αλβανική κυβέρνηση για την αγορά πυροσβεστικού εξοπλισμού», ανέφερε ο Τάβος.

Αναφερόμενος και στο πρόβλημα των ακινήτων, κυρίως στην ακτή και τη Χιμάρα, τόνισε ότι έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συσκέψεις, ενώ έχει ζητηθεί από τον δήμο Χιμάρας ή ακόμα και την Αυλώνα, σε συνεργασία με την ASHK, να ορίσουν άτομα που θα συνδράμουν με τα ακίνητα. Όμως, σύμφωνα με τον Τάβο, συγκεκριμένα αποτελέσματα αναμένονται τον Μάιο σε σχέση με τα ακίνητα.

«Το θέμα των ακινήτων απασχολεί και τον πρωθυπουργό, είναι ένα πρόβλημα συσσωρευμένο εδώ και 34 χρόνια. Το σημαντικό είναι ότι για τη Αυλώνα δεσμεύομαι για την οριστική επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος.
Εννοείται ότι τα προβλήματα που σχετίζονται με τα ακίνητα είναι πολύπλοκα. Θα ασχοληθούμε με τον εξοπλισμό με πιστοποιητικό για όλα τα διαμερίσματα που δεν έχουν προβλήματα ιδιοκτησίας. Όπου υπάρχουν αλληλεπικαλυπτόμενα προβλήματα οι πολίτες να το λύσουν μεταξύ τους και με δήλωση στο Κτηματολόγιο το πρόβλημα λύνεται. Όπου δεν υπάρχει κοινή γλώσσα, θα πρέπει να απευθύνονται στο δικαστήριο. Ξεκίνησε μια διαδικασία και στις αρχές Μαΐου θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας. Ζήτησα από τους δήμους ένα άτομο σε κάθε δήμο να είναι στο γραφείο για να βοηθήσει τους πολίτες που δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο E-Albania και να βοηθηθούν από ένα άτομο σε κάθε δήμο
», ανέφερε.

Ως εκ τούτου, ο Περιφερειάρχης Αυλώνας ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα δοθεί εντολή σε όλους τους δήμους της Περιφέρειας Αυλώνας να σταματήσουν οποιαδήποτε οικοδομική δραστηριότητα από ιδιώτες κατασκευαστές.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια