Γιατί ο Μητσοτάκης απέτυχε στην υπόθεση Μπελέρη

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Ο ορισμός του Φρέντι Μπελέρη ως υποψηφίου ευρωβουλευτή της ΝΔ αποτελεί την πλήρη ομολογία της αποτυχίας της πολιτικής Κυριάκου Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο θέμα!

Ας εξηγήσουμε τι εννοούμε:

-Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κατόρθωσε να πετύχει επί τόσους μήνες την απελευθέρωση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας από τις αλβανικές φυλακές!

-Δεν κατόρθωσε να βάλει φρένο στην αρπαγή των περιουσιών των ελλήνων μειονοτικών. Πάνω στην «αλβανική Ριβιέρα» δείχνουν να δίνουν σκληρή μάχη διαφορετικά συμφέροντα (με όρους πολιτικής και οικονομικής μαφίας σε πολλές περιπτώσεις), συμφέροντα που άλλα εκφράζονται με τον Έντι Ράμα και άλλα από τον Σαλί Μπερίσα! Και εδώ δεν είναι να διαλέγεις μεταξύ Ράμα και Μπερίσα -και το λέμε γιατί υπάρχει υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ που καλεί τη μειονότητα να υποστηρίξει ...Μπερίσα! Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη, δηλαδή!

-Η εκλογή Μπελέρη στο Ευρωκοινοβούλιο, εφόσον εκλεγεί (οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα εκλεγεί και μάλιστα σε καλή θέση, οτιδήποτε άλλο θα ήταν καταστροφικό για τη μειονότητα) αναμένεται να πυροδοτήσει τις ελληνοαλβανικές σχέσεις για όλη την πενταετία. Από αυτή την άποψη είχε απόλυτο δίκιο η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (Γιώργος Γεραπετρίτης και Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου) που όχι απλώς δεν εισακούστηκαν, αλλά και αφέθηκαν βορά στην ακροδεξιά εντός και εκτός της Νέας Δημοκρατίας που προειδοποίησε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν μετά την ένταξη Μπελέρη στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο. Κάτι που θα έπρεπε να μετρήσει και ο ίδιος ο Φρέντι Μπελέρη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός τα γνώριζε και τα γνωρίζει άριστα όλα αυτά. Προτίμησε όμως να θεωρήσει υπέρμετρο κριτήριο το κομματικό όφελος- Όλα για μια χούφτα ψήφους! Ευρωεκλογές και ...υπευθυνότητα στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας!

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια