Έναρξη τουριστικής περιόδου για τον Δήμο Δρόπολης

Πραγματοποιήθηκε χθες στον Δήμο Δρόπολης η έναρξη της τουριστικής περιόδου με σκοπό την προβολή της παραδοσιακής γαστρονομίας, πολιτισμού και κληρονομιάς της περιοχής.

H ανάπτυξη της περιοχής μας είναι ο αυτοσκοπός διαμέσου του αγροτικού, θρησκευτικού και γαστρονομικού τουρισμού, ανοίγοντας μονοπάτια προς αξιόλογα σημεία που έχουν καθοριστεί από το πολεοδομικό σχέδιο του Δήμου μας. Αυτή η κατεύθυνση ευνοείται και από την λειτουργία της Ιονίας Οδού , του αεροδρομίου Ιωαννίνων και της πόλης του Αργυροκάστρου.

Ξενάγηση με πούλμαν ξεκίνησε από το χωριό Δερβιτσάνη με προορισμό την Σωτήρα η οποία έχει επιλεχθεί ως τουριστικό χωριό στο Δήμο μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Αργυροκάστρου κ. Astrit Aliaj καθώς και ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Hajrulla Çeku οι οποίοι έμειναν ενθουσιασμένοι με τα αμόλυντα φυσικά τοπία της περιοχής , την παραδοσιακή γαστρονομία και μουσική .

Ο Σύλλογος Γυναικών Δερόπολης ‘’ΟΡΑΜΑ’’ έδωσε το παρόν και γλύκανε όλους τους παρευρισκόμενους με τα παραδοσιακά γλυκά φτιαγμένα με μεράκι τα οποία θύμισαν σε όλους τις παλιές αναμφισβήτητες παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς.

Ο τουρισμός θα πρέπει να αποτελεί πλεονέκτημα που διαθέτει ο Δήμος Δρόπολης , το όποιο όμως θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε σε μέγιστο βαθμό τονώνοντας την τοπική κοινωνία με σκοπό την ανοδική πορεία του η οποία θα έχει σαν αποτέλεσμα τις επενδύσεις και τις νέες θέσεις εργασίας .
Σας ευχαριστούμε,


Δείτε τις φωτογραφίες από τον φακό του Δημοκράτη Ντούση





















































Σχόλια