Αλβανοί επιχείρησαν να διακόψουν μνημόσυνο για τον Κατσίφα στην Νέα Υόρκη [Βίντεο]

Ένταση επικράτησε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης της Ομοσπονδίας Λακωνικών Σωματείων στην μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα,  στα γραφεία της, στο Μπρούκλιν, εξαιτίας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε οργανωμένη ομάδα Αλβανών της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ομοσπονδίας, Ιωάννη Κουταλή, τα περίπου 30 με 40 άτομα που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία «είχαν προκλητική συμπεριφορά» και «φωνασκούσαν».

«Οι άνθρωποι αυτοί, αγράμματοι στην πλειοψηφία τους, συνεχώς μας προκαλούσαν και προσπαθούσαν να κάνουν τραμπουκισμό.  Παρότι δεν κινήθηκαν εναντίον μας, έβριζαν και φώναζαν ‘ντροπή στην Ελλάδα’.  Δεν ήταν δηλαδή καν για τον Κατσίφα ή την Βόρειο Ήπειρο. Ήθελαν να εκφράσουν το μίσος τους προς την Ελλάδα και τον ελληνισμό», ανέφερε  ο κ. Κουταλής

Πάντως, παρότι η κατάσταση θα μπορούσε να ξεφύγει, η παρουσία της Αστυνομίας αποδείχθηκε καταλυτική κι έτσι το «ηλεκτρισμένο» κλίμα δεν επέφερε παρά λεκτικές, μόνο, αντιπαραθέσεις.

Τελικώς, οι διαμαρτυρόμενοι Αλβανοί παρέμειναν στον εξωτερικό χώρο για 30 με 40 λεπτά, φώναξαν συνθήματα και στην συνέχεια αποχώρησαν.


Σχόλια