Μέτρα για την προστασία των Ελλήνων ομογενών στην Αλβανία ζητά ο Νικήτας Κακλαμάνης


Συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των Ελλήνων ομογενών της Βορείου Ηπείρου ζητά από τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών, Αλέξη Τσίπρα, με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

Αφορμή για την ερώτηση αποτέλεσε η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Αλβανίας, με την οποία παραχώρησε αυθαιρέτως στο Υπουργείο Τουρισμού, προς τουριστική αξιοποίηση, τεμάχια γης που συμπεριλαμβάνουν ιδιωτικές περιουσίες Ελλήνων ομογενών.

Ο Βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ επικαλείται δύο παλαιότερες ερωτήσεις του στον -τότε- Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, για τις Αλβανικές προκλήσεις στην περιοχή, σημειώνοντας ότι στις απαντήσεις η επίσημη θέση της κυβέρνησης περιοριζόταν σε γενικόλογες τοποθετήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Μετά και την πρόσφατη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της γείτονος, που προφανώς αποτελεί μέρος μίας σχεδιαζόμενης πολιτικής, που παραβιάζει κατάφωρα τα ανθρώπινα και ιδιοκτησιακά δικαιώματα των ομογενών μας και κάθε άλλο πάρα συνάδουν με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ν. Κακλαμάνης ζητά να ενημερωθεί από τον Αλ. Τσίπρα αν εκτός από συγκεκριμένα μέτρα προστασίας των περιουσιών των ομογενών της Β. Ηπείρου, η Ελλάδα σκέφτεται να θέσει προσκόμματα κατά τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχόλια