Ο Μέτα απαντά στον Ράμα: «Όχι σε fake κράτος»


Ο Αλβανός πρόεδρος, Ilir Meta, απάντησε στον πρωθυπουργό Edi Rama, μετά το αδιέξοδο σχετικά με το θέμα του υπουργού Εξωτερικών και την απόφαση ότι ο αρχηγός της κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει και ως υπουργός Εξωτερικών.

"Ο Πρόεδρος κάνει τη δουλειά του. Για τον Πρόεδρο, το Σύνταγμα και το κράτος δικαίου έρχονται πρώτα ", ανέφερε η Meta. Προσθέτοντας "Όχι σε fake κράτος! Η Αλβανία πρώτα! "

Την αντίδραση του προέδρου προκάλεσε η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού ότι θα αναλάβει Υπουργός Εξωτερικών.

"Ο Πρόεδρος δεν υπέγραψε το διάταγμα για την απόλυση του σημερινού υπουργού εντός της προθεσμίας", δήλωσε ο Rama.

Ο Rama αυτό το θεώρησε παραβίαση και δήλωσε ότι θα πάει αυτή την υπόθεση, μαζί με πολλούς άλλους, στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

"Μέχρι να έρθει αυτή η μέρα, θα ενεργήσω ως de jure Υπουργός Εξωτερικών, διότι δεν έχουμε χρόνο για σπατάλη αναζητώντας έναν Πρόεδρο", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Η σύγκρουση μεταξύ Rama και Meta ήρθε όταν ο Πρόεδρος αρνήθηκε να υπογράψει το διάταγμα για το διορισμό του Gent Cakaj ως υπουργού Εξωτερικών.

Ο πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι ο υποψήφιος δεν είχε την απαραίτητη εμπειρία και ότι οι δημόσιες δηλώσεις του σχετικά με τα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου ήταν απαράδεκτες.

Δήλωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του υφυπουργού Εξωτερικών, αυτός έδειξε σαφή έλλειψη αίσθησης ευθύνης. /IBNA

Σχόλια