Like στη νεολαία της Βορείου Ηπείρου στις Περιφερειακές εκλογές

Οι επικείμενες περιφερειακές-δημοτικές εκλογές είναι προ των πυλών και η νεοσύστατη παράταξη της ΑΣΑ έχει αρχίσει ήδη να παρουσιάζει το πρόγραμμα δράσης της σε αρκετούς ζωτικούς τομείς με καινοτόμες προτάσεις που ανταποκρίνονται στη ρεαλιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους κατοίκους της Αττικής.
Το σημαντικό και διαφορετικό, έναντι των άλλων συνδυασμών, είναι ότι η εκπόνηση του προγράμματος της ΑΣΑ έγινε ύστερα από μακρές συζητήσεις και καταθέσεις επιστημονικών απόψεων από νέους ανθρώπους που το επιστημονικό και κοινωνικό τους υπόβαθρο, ο καθένας/καθεμία με τις καταβολές τους, επιτρέπει να έχουν μια πολυσφαιρική άποψη των πραγμάτων.
Η παράταξη της ΑΣΑ στελεχώνεται από ανθρώπους που το βιογραφικό τους δεν είναι καθόλου περιφρονητικό και μάλιστα θα έλεγε κανείς ότι ανατρέπεται η στερεοτυπική εικόνα που υπήρχε για τους/τις Βορειοηπειρώτες σχετικά με το μορφωτικό και επαγγελματικό τους επίπεδο. Οι Βορειοηπειρώτες, που δυστυχώς ή ευτυχώς έχει η ελληνική κοινωνία ως εικόνα, δεν είναι μόνο οικοδόμοι, ανειδίκευτοι εργάτες ή ΄΄χαμάληδες΄΄, είναι άνθρωποι σπουδασμένοι και επιστημονικά καταρτισμένοι που διαπρέπουν ο καθένας στον τομέα του, είναι άνθρωποι με επαγγελματικό-
επιχειρηματικό προφίλ εγχώριας και διεθνούς καταξίωσης.
Μεγάλο ποσοστό της ΑΣΑ απαρτίζεται από νεολαία γιατί ο πολιτικός βίος χρειάζεται τους νέους ανθρώπους όχι μόνο για να ενισχύσουν τις διοικητικές μηχανές με φρέσκες ιδέες και διάθεση για δουλειά, αλλά και συνεπικουρικά με τους εμπειρότερους να ανεβάσουν το επίπεδο της πολιτικής ζωής. Κατεβαίνουν υποψήφιοι για να βρει ο 20άρης, ο 30άρης, ο 40άρης τον άνθρωπο εκείνο που θα κατανοεί τις ανάγκες και τους προβληματισμούς του και θα τον εκπροσωπεί στα όργανα
διοίκησης.
Ως νεολαία θεωρούμε πως η αλλαγή μπορεί να ξεπηδήσει αποκλειστικά μέσα από τις ιδέες και την συμμετοχή μας σε Δήμους και Περιφέρειες. Ούτε επαγγελματίες πολιτικοί είμαστε ούτε προσκολλημένοι σε καρέκλες και κομματικούς φραγμούς. Το μόνο που διαθέτουμε είναι αγνά κίνητρα προσφοράς και ,ορμώμενοι από ένα αίσθημα αδικίας για όλους εμάς από την ελληνική και την αλβανική κυβέρνηση που οδήγησε τη μειονότητά μας σε «γκετοποίηση», επιθυμούμε να αφοσιωθούμε στη προσπάθεια να κάνουμε καλύτερη την περιοχή που ζούμε και να οικοδομήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες.
Οι Βορειοηπειρώτες δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας που οι εκατέρωθεν κυβερνήσεις μπορούν να εμπαίζουν με τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους. Είμαστε άνθρωποι με ανάστημα και πολιτικό λόγο που με διάθεση αγαστής συνεργασίας επιθυμούμε να επικοινωνήσουμε στους κατοίκους της Αττικής, χωρίς να ζητιανεύουν την ψήφο τους αλλά την διεκδικούμε από δήμο σε δήμο.


Αφροδίτη Λώλη
Φοιτήτρια Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αθηνών.
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικού Τομέα Αθηνών
με την "Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική"

Σχόλια