Αλβανοί προμήθευσαν τα όπλα στο μακελάρη της Νίκαιας - Τι φοβούνται οι ελληνικές αρχές!

Ένα ζευγάρι Αλβανών φαίνεται ότι ήταν αυτό που είχε προμηθεύσει με όπλα τον 31χρονο που αιματοκύλησε τη Νίκαια.

Το ζευγάρι έχει συλληφθεί από τη Γαλλική αστυνομία και σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται για έναν 38χρονο από το Φίερι και την 34χρονη σύζυγό του από το Ελμπασάν.

Ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός BFM TV μετέδωσε ότι το ζευγάρι των Αλβανών είχε πουλήσει όπλα στον 31χρονο δράστη και συγκεκριμένα το αυτόματο 7,65 mm με το οποίο είχε ανοίξει πυρ κατά της αστυνομίας.

Είναι άγνωστο αν το ζευγάρι των Αλβανών ανήκει στο χώρο των ακραίων ισλαμιστών ή πρόκειται για άτομα του κοινού ποινικού. Τις διασυνδέσεις του ερευνούν με προσοχή οι γαλλικές αρχές, καθώς η Αλβανία θεωρείται μία από τις χώρες με ισχυρούς θύλακες ισλαμιστών.

Εν τω μεταξύ την ενεργοποίηση «μοναχικών λύκων» που μπορεί να προκύψουν μέσα από τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, φοβάται η ελληνική αστυνομία.

Αυτή η ανησυχία μετά το νέο αιματοκύλισμα στη Γαλλία, χρησιμοποιώντας ένα ασύμβατο «όπλο» μαζική δολοφονίας, όπως το φορτηγό, έχει προκαλέσει την ένταση των ερευνών, ελέγχων και ενδυνάμωσης του πληροφοριακού δικτύου, στα κέντρα φιλοξενίας, σε χώρους με έντονο μουσουλμανικό στοιχείο, και πλέον σε εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, φορτηγών, ελικοπτέρων, μικρών αεροπλάνων ακόμη και σκαφών αναψυχής!

Μέχρι πριν από λίγο καιρό η χώρα μας ήταν σημείο «transit» για τις διελεύσεις μελών του ISIS. Είχαν βρει τον δουλεμπορικό διάδρομο για το πέρασμα στρατολογημένων μελών τους, όπως διαπιστώθηκε στο δεύτερο αιματοκύλισμα της Γαλλίας και σε αυτό των Βρυξελλών. Τώρα μετατραπήκαμε σε «φυλακή» για εκείνους. Προς το παρόν δεν υπάρχει βάσιμη πληροφορία τέτοιου κινδύνου ή ένδειξη ριζοσπαστικοποίησης ανάλογου βαθμού. Οι ελληνικές αρχές επιχειρούν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το πληροφοριακό δίκτυο και να διευρύνουν την ανταλλαγή πληροφοριών με τις ξένες διωκτικές αρχές, οι οποίες μέχρι και τις επιθέσεις των Βρυξελλών εμφανίζονταν απρόθυμες και εσωστρεφείς.

Ο δείκτης επιπέδου κινδύνου για την εκδήλωση τρομοκρατικής ενέργειας από μέλη του ISIS στην Ελλάδα, βρίσκεται στην βαθμίδα 2, από τον Νοέμβριο του 2015, όπως την είχαν τοποθετήσει στελέχη μυστικών και αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών ευρωπαϊκών κρατών, εξαιτίας των κλειστών συνόρων και του ενδεχόμενου εγκλωβισμού στρατολογημένων μελών του στη χώρα μας. Μέχρι τότε η χώρα μας βρισκόταν στο επίπεδο 1, στην σχετική ευρωπαϊκή έκθεση εκτίμησης κινδύνου, αλλά ανέβηκε «σκαλί» μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία τον περασμένο Νοέμβριο, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Σχόλια