Ο Γρηγόρης Καραμέλιος παίρνει θέση βουλευτή μετά την παραίτηση των βουλευτών της αντιπολίτευσης


Ο πρόεδρος του παραρτήματος ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Κορυτσάς, μέλος του προεδρείου της Οργάνωσης και πρόεδρος του ΚΕΑΔ Κορυτσάς, Γρηγόρης Καραμέλιος, δέχθηκε την έδρα του Δημοκρατικού Κόμματος στην Περιφέρεια Κορυτσάς ως επιλαχών.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2017 το ΚΕΑΔ συμμετείχε μέσα από τις λίστες του Δημοκρατικού Κόμματος με τον πρόεδρο του Βαγγέλη Ντούλε στην Περιφέρεια Αυλώνας και τον Γρηγόρη Καραμέλιο στην 6η -και μη εκλόγιμη- θέση στην Περιφέρεια Κορυτσάς. Έτσι μετά την παραίτηση των βουλευτών της αντιπολίτευσης ο κύριος Καραμέλιος δεν ακολουθεί τον ίδιο δρόμο και θα ορκιστεί βουλευτής.

Να υπενθυμίσουμε πως ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής, Βαγγέλης Ντούλες, συντάχθηκε με την υπόλοιπη αντιπολίτευση παραδίδοντας την έδρα.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, χαρακτήρισε προδότες όσους αποδεχθούν την έδρα, ενώ από την πλευρά του προέδρου του ΚΕΑΔ, δεν υπάρχει κάποια αντίδραση.

Ο κύριος Καραμέλιος προχώρησε σε δημόσια δήλωση με την οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους προχώρησε σε αυτήν την κίνηση, την οποία παραθέτουμε παρακάτω:

Σχετικά με την στάση μου για την βουλευτική θέση

Η κοινοβουλευτική κατάσταση μετά την παράδοση της βουλευτικής έδρας των βουλευτών της αντιπολίτευσης έχει ανησυχήσει όλη την εγχώρια και ξένη κοινή γνώμη  και έχει ηλεκτρίσει το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι  της χώρας προσπαθώντας να την ωθήσει σε ανεξέλεγκτες εκρήξεις   με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Στο ισχυρό κύμα των πρωτοφανών παραιτήσεων  δεν συμμετείχα για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως λόγω του σεβασμού προς το σύνταγμα της χώρας, τον εκλογικό νόμο και της ουσιώδης σχέσης βουλευτή – ψηφοφόρου, και γιατί όλα αυτά είναι βασικά και αποτελούν θεμέλιο του δημοκρατικού πολιτισμού.
Πριν εκφράσω την στάση μου, διοργάνωσα μια ακροαματική διαδικασία κατά τις τελευταίες δέκα μέρες, με το προεδρείο, το γενικό συμβούλιο, τους προέδρους των υποπαραρτημάτων της οργάνωσης της Ομόνοιας και ΚΕΑΔ, τους εκπροσώπους των συλλόγων των μειονοτήτων, σε όλη την περιφέρεια της Κορυτσάς, με την πεποίθηση πως η εντολή για την θέση του βουλευτή ανήκει σε εκείνους που κατά τις βουλευτικές εκλογές του 2017 έδωσαν το μέγιστο πολιτικά, συμβάλλοντας ξεκάθαρα στην διεκδίκηση του τέταρτου εισιτηρίου της αντιπολίτευσης για την βουλή στην περιφέρεια της Κορυτσάς. Η απόφαση τους, μετά από διεξοδικές  και σοβαρές συζητήσεις ήταν εξίσου ξεκάθαρη και χωρίς ενδοιασμούς: Πρέπει να δεχτώ την θέση του βουλευτή στην Περιφέρεια της Κορυτσάς. Τα βασικά επιχειρήματα που οδήγησαν στην απόφαση αυτή είναι.
·       Η Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην περιφέρεια της Κορυτσάς και η οργάνωση της Ομόνοια, αλλά και όλη η βασική δομή του ΚΕΑΔ της περιφέρειας, η λογικά τεκμηριωμένη  άποψη και το δημοκρατικό πνεύμα που τους χαρακτηρίζει,  απαιτεί να έχει την φωνή που τους εκπροσωπεί στην Βουλή, στο μέρος που αποτελεί το ιερό της δημοκρατίας σε μια πλουραλιστική κοινωνία.
·       Οι φιλοδοξίες ένταξης της χώρας, η ακτινογραφία της στάσης του διεθνή παράγοντα όπως τον ΉΠΑ και της ΕΕ όπως και οι ανεκτίμητες αξίες της δημοκρατίας που μας εμπνέει η Αρχαία Ελλάδα είναι καθοριστικά για μας.
·       Τίποτα δεν θα αλλάξει στην αντιπολιτευτική μας πορεία, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε για την αλλαγή που ζητά η αντιπολίτευση, την απομάκρυνση αυτής της διεφθαρμένης,  και ανίκανης κυβέρνησης, ύποπτης  για  την συμμετοχή της σε παράνομο εμπόριο ναρκωτικών και  στο έγκλημα, που καθημερινά αυξάνει προοδευτικά την κοινωνική ανέχεια, που καταπατά ξεκάθαρα τις ελευθερίες και τα δικαιώματα του ανθρώπου και των μειονοτήτων, πάντα στα δημοκρατικά πλαίσια.
Έτσι ανεξάρτητα από την προσωπική μου άποψη, είμαι υποχρεωμένος να σεβαστό την απόφαση των ψηφοφόρων μου, αυτών που με την Ομόνοια και το ΚΕΑΔ Κορυτσάς έχουν προσφέρει στην επίλυση των προβλημάτων πολλών συνανθρώπων, στην δημοκρατική εξυγίανση και την ανάπτυξη της κοινωνίας της Κορυτσάς.

Σχόλια