Προεκλογική συγκέντρωση μέσα σε ναό από υποψήφιο δήμαρχο του Σοσιαλιστικού Κόμματος

Προεκλογική συγκέντρωση μέσα σε ορθόδοξη εκκλησία στο χωριό Λέκλι πραγματοποίησε υποψήφιος δήμαρχος Τεπελενίου, του σοσιαλιστικού κόμματος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος από το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, Tërmet Peçi, με ανάρτησή του στο Facebook, γνωστοποίησε το γεγονός λέγοντας πως στη συνάντηση που έγινε μέσα στην εκκλησία ανέφερε τις προτεραιότητες που έχει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. 

Οι αντιδράσεις
Σφοδρές αντιδράσεις υπήρξαν για το γεγονός, ιδιαίτερα από τον χώρο της αντιπολίτευσης, με τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικάνικου Κόμματος και πρώην υπουργό,  Fatmir Mediu, να κατηγορεί τον πρωθυπουργό Εντι Ράμα ότι καταστρέφει ότι κατάφερε να κερδίσει η Αλβανία μέσα στα χρόνια της μεταπολίτευσης και ότι οι Σοσιαλιστές δεν θέλουν να ξέρουν για Θεό.

«Ο Ράμα και οι υποψήφιοί του δεν θέλουν να ξέρουν όχι μόνο για το Σύνταγμα, του νόμους και την πολυφωνία, αλλά ούτε για τον Θεό και τις εκκλησίες.
Οι ομοϊδεάτες του κατέστρεψαν τις εκκλησίες και τα τζαμιά, σκότωσαν και φυλάκισαν ανθρώπους και σήμερα βεβηλώνουν τους ναούς. 
Αγνοούν τους ηγέτες των θρησκευτικών κοινοτήτων και στην προεκλογική τους εκστρατεία παρασύρουν και τις εκκλησίες. Η εξουσία του εγκλήματος, της διαφθοράς και της δικτατορίας δεν έχει ενδοιασμούς, ο Ράμα καταστρέφει ό,τι οι Αλβανοί κέρδισαν και έχτισαν αυτά τα χρόνια» έγραψε ο Mediu στο Facebook.

Αντίδραση υπήρξε και από την Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας με το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής Τιράνων να επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «η χρήση του εσωτερικού των Εκκλησιών για πολιτικές δραστηριότητες στις εκλογικές εκστρατείες, αποτελεί προσβολή για τα θρησκευτικά συναισθήματα των πιστών.
Κάθε εκκλησία της Αλβανίας, ως ανήκουσα στην Ορθοδόξη Κοινότητα, είναι ένας ιερός τόπος λατρείας και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καμία περίπτωση για πολιτικούς σκοπούς.
Ως εκ τούτου, ζητούμε να μην επαναληφθούν αυτές οι δράσεις, οι οποίες ως στόχο έχουν την προσβολή της θρησκευτικής συνύπαρξης»



Σχόλια