Τα χωριά Κομμάτι, Γράβα και Καισαράτι επισκέφτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Φοινικαίων Χρήστος Κίτσος

Τα χωριά Κομμάτι, Γράβα και Καισαράτι επισκέφτηκε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Φοινικαίων κύριος Χρήστος Κίτσος και ταυτόχρονα πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων. Πέρα από τις εξελίξεις που αναμένονται στα Τίρανα, οι επαφές με τους δημότες συνεχίζεται εντατικά και απ’ αυτές αντλούνται αρκετά προβλήματα που χρειάζονται λύσεις στην επόμενη τετραετία.

Οι Κομματιώτες εστίασαν κυρίως τη συζήτησή τους σε χιλιοειπωμένα προβλήματα όπως η παροχή από το δήμο των βοσκοτοπίων στα περιθώρια του χωριού σε ξένους και όχι στους συγχωριανούς, παρότι πληρούν τους όρους ενοικίασης, η εκτόπιση του κεντρικού δρόμου Λιβαδειά Καρρόκι από τη Γράβα, αφήνοντας στην απομόνωση το Κομμάτι, η έλλειψη των επενδύσεων κλπ.

Στο Καισαράτι οι κάτοικοι του χωριού ζήτησαν να αφαιρεθεί από την ιδιοκτησία τους έκταση που διάβρωσε το ποτάμι και συνάμα να μην πληρωθεί ο φόρος αυτής της γης που εδώ και μια εικοσαετία έχει καταστραφεί. Εξέφρασαν την πικρία τους για την ασυνέπεια του νυν δημάρχου που παρότι οι ίδιοι έριξαν πάνω από 150 κυβικά μπετό στο οδικό τους δίκτυο, δεν ανταποκρίθηκε με την αντίστοιχη ποσότητα, όπως εσυμφωνήθη εκ των προτέρων. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Καισαρατιώτες με τους ξένους ενοικιαστές των δημοτικών λιβαδιών ήταν πολλά και ζήτησαν από τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Χρήστο Κίτσο, να χειριστεί διαφορετικά αυτό το σοβαρό θέμα γιατί δεν είναι μόνο το χωριό τους που υποφέρει, αλλά σε όλος ο δήμος. Ζήτησαν επίσης την εγκατάσταση ενός ισχυρότερου μετασχηματιστή για τη βελτίωση της ποιότητας του ρεύματος, καθώς και την τοποθέτηση φωτιστικών σε κάθε δρομάκι του χωριού.

Εποικοδομητική συζήτηση έγινε και στη Γράβα, όπου οι πολίτες ζήτησαν περισσότερες επενδύσεις στο χωριό τους, ολοκλήρωση της χαρτογράφησης της γης και την παροχή των τίτλων ιδιοκτησίας.
Και σ’ αυτά τα τρία χωριά κοινή απαίτηση είναι η τακτική παρουσία του γιατρού κάθε εβδομάδα καθώς και η προσέγγιση των υπηρεσιών όσο πιο κοντά τους.

Τον υποψήφιο δήμαρχο συνόδευαν ο διαχειριστής Λιβαδειάς Ηλίας Καλυβιώτης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ζήσος Νάσος, ο αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Λάμπης Παντέχης,γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Γρηγόρης Ζαφείρης και άλλα στελέχη όπως ο Βαγγέλης Κάτσης, Μιχάλης Μήτρος, Σπύρος Μητσιώνης κλπ.







Σχόλια